Jump to content

Töltsük meg varázslattal a nyarunkat

2016. 06. 20. 22:49

Végre beköszöntött a várva várt vakáció . A sulinak vége van és a legtöbben már készülnek a jól megérdemelt nyaralásra. A hirtelen jött szabadidővel sokan azonban nem tudnak mit kezdeni, ezért összeszedtünk néhány tippet kicsiknek és nagyoknak is, amivel még emlékezetesebbé tudjuk tenni az idei nyarat.

A nyaralás és a nyári szünet az édes semmittevésről szól, amit azért egy bizonyos idő után meg lehet unni és hasznosabban el lehet tölteni. Hajnóczy Soma kétszeres bűvészvilágbajnok segítségével összegyűjtöttünk néhány nyári ötletet:

A nyári szezonban több időnk jut magunkra, ideális alkalom elolvasni egy régóta kiszemelt könyvet, megnézni egy kiállítás, megfőzni egyik kedvenc receptünket, befőzni nyári finomságokat, vagyis olyan dolgokkal foglalkozni, amikre nem volt régóta időnk.

A szünidőben a gyerkőcök lefoglalása jelent a legtöbb szülőnek gondot. A sport-, nyelv- és a lovas táborok mellett már vannak bűvész táborok is, ahova 8-18 éves korosztályt várják. Ilyen Bűvész nyári tábor lesz például július 17-23-ig Káptalafüreden. A bűvészkedés lehet sokaknak egy gyermekded hobbinak tűnhet, de egy bűvész trükk gyakorlásánál fejlődik a gyermek kézügyessége, koncentrációja, kommunikáció készsége.

Készítsünk „Élménylistát” a nyárra akár barátokkal, családdal közösen, amiben összegyűjtjük a nyári terveket. A közösen szerzett élmények fognak aztán később pozitív löketet adni a szürke hétköznapokban.

„Legyen szó szabadságról vagy szünetről, véleményem szerint mind a kettőt néhány napos pihenéssel kell kezdeni. Manapság mindenki le van terhelve az iskolában és a munkahelyen is, ezért szüksége van a szervezetnek néhány napos pihenésre. Jómagam sem vagyok a két hétig a tengerparton fekfős típus, de egy húzósabb időszak után jól esik a nyugalom” – fejtette ki Hajnóczy Soma a nyári vakáció kapcsán. „Emlékszem gyermekkoromban imádtam a balatoni bűvész táborokat. A barátokkal ellestük egymás trükkjeit, újakat fejlesztettünk ki, és a tábort egy közös előadással zártuk. Véleményem szerint a táborozás élményét mindenkinek meg kell tapasztalnia, ahol életre szóló élmények és barátságok szövődnek.”- tette hozzá Soma.

 

Kép: weather2travel.com Forrás: vakációzzunk.hu | marmalade.hu