Jump to content

Jógázz szabadon, Siófokon- indul a jógafesztivál

2016. 07. 05. 16:30

Holnaptól öt napon át minden a jógáról és az ellazulásról szól Siófokon, a Samsara Jóga és Zenei Fesztiválon. A legjobb benne? Teljesen nemzetközi, és a pszichológusoktól kezdve a gyógyítókon át, mindenki képviselteti magát.

Siófok töreki városrésze mellett, egy magánerdőben rendezik meg július 6. és 11. között a Samsara Jóga és Zenei Fesztivált, a jóga, a zene, a tánc és a természet szerelmeseinek összejövetelét. A szervezők több ezres tömeget várnak a különleges eseményre.

A fesztivál először tavaly került megrendezésre, és a vártnál sokkal nagyobb érdeklődés övezte. Idén a tavalyi duplájára, nyolcezer vendégre számítanak, akiknek - az elővételben megvett belépők alapján - 80 százaléka külföldről, egészen távoli országokból is érkezik. Azért, hogy magyar fiatalok is minél többen eljuthassanak a fesztiválra, kedvezményes hétvégi jegyet vezettek be.

Pszichedelikus nyugalom

A Samsara fesztiválon a világ különböző pontjáról érkező jógaoktatók, instruktorok, terapeuták, pszichológusok, orvosok és gyógyítók tartanak előadásokat, beszélgetéseket. Három zenei színpad és a jógafalu is a nemzetközi elit élvonalához tartozó előadókkal, különleges workshopokkal várja a pszichedelikus chillzene és a sokféle jógairányzat kedvelőit.

A rendezvény főszervezője, Czinkóczky Csaba elárulta, hogy az esemény szponzoroktól, befektetőktől és minden egyéb más kommersz ismertetőjegyektől mentes. Más országokból is érdeklődtek a Samsara iránt, így idén októberben Indiába, jövőre Portugáliába megy a kreatív szervező csapat. Úgy tervezik, hogy nyaranta visszatérnek a Balatonhoz, hagyományt teremtve, "hiszen Törekiben van a fesztivál szülőhelye, ez lesz az európai közösség találkozóhelye".

"Ez a fesztivál egy modern hippi életérzés, a régi újragondolása" - fogalmazott Czinkóczky Csaba. Hozzátette, a vártnál nagyobb érdeklődés azt mutatja, szükség van a mai, virtuális kapcsolatokkal teli világban arra a hippi életérzésre, amely a valódi kapcsolatokról, az elfogadásról, befogadásról, a pillanat megéléséről, valamint a békéről és a szeretetről szól.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!
(Kép: pixabay.com)