Jump to content

A Tündérek Völgye létezik, méghozzá a szomszédban van

2016. 07. 19. 16:30

Mi jut eszünkbe Erdélyről? Mesés tájak, kulturális sokszínűség, és lélegzetelállító táj. Utóbbit a Tündérek Völgye teszi örök élménnyé, ami olyan akárcsak egy megelevenedett mesekönyv.

Egy román házaspár ráunva a nyüzsgő nagyvilági életre vásárolt magának a Fogarasi-havasok északi lábánál elterülő Felsőporumbák közelében, és megvalósították közös álmukat: a tökéletes pihenőhelyet.

Az építkezés két évvel ezelőtt indult, amihez javában természetes anyagokat használtak, már csak azért is, mert a házaspár nem akarta megtörni a gyönyörű táj harmóniáját egy oda nem illő épülettel. Épp ezért a tetőcserép fenyőfából készült, az épület kialakításához agyagot, fát, homokot, követ és szénát is felhasználtak. A végeredmény? A természetes alapanyagoknak hála teljesen mesebeli lett.

Valea Zanelor

A kész mesepalota kétszintes és tíz szoba kapott helyet benne. A szobákból pazar kilátás nyílik a Fogarasi havasokra, ami épp olya különleges, mint maga az épület. Nem hiába keresztelték el Valea Zanelornak, ami magyarul annyit tesz: Tündérek völgye.

A házat megépültét követően hatalmas érdeklődés övezte, még saját weboldalt is kapott és sokan szeretnék kimondani a boldogító igen a mesebeli kastélyban. Egyetlen probléma áll csak fenn, hogy belülről még nincsen kész. Minden helyiség a házban egyedi tematikát fog képviselni, ám a teljes megvalósítás még várat magára, de a látvány azért kárpótolja az embert, az építkezés befejezéséig.

Ki mondana erre nemet?

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!
(Kép: facebook.com/casteluldelut  Forrás: vakaciozzunk.hu)