Jump to content

Sörgasztronómiai Hét Budapesten

2016. 09. 09. 09:05

Szeptember 23-29. között első ízben indít Sörgasztronómiai Hetet a Sör mi több. Kilenc neves budapesti étteremben állítottak össze söröket különböző fogásokkal harmonikusan párosító étlapot kifejezetten azoknak, akik érdeklődnek a sörgasztronómia iránt.  

 

Nemzetközi színtéren nem új keletű a megközelítés, miszerint a legtöbb ételnek remek kísérője lehet egy megfelelően választott sör a gasztronómiai kalandozásaink során. A világ vezető éttermei New York-ban, Londonban vagy éppen Koppenhágában önálló sör étel párosításokat ajánlanak, gyakorta képzett sörsommelier-ek segítségével. Most első ízben 2016. szeptember 23. és 29. között bárki megtapasztalhatja, hogy a rengeteg különböző sörfajta közül minden fogás mellé kiválaszthatjuk a legmegfelelőbbet, mert az illatok és ízek sokszínűsége miatt, a megfelelő körültekintéssel választott sör jól harmonizál szinte bármilyen étellel. A Sör mi több Sörgasztronómiai Hete keretében kilenc budapesti étterem különböző menüje lesz elérhető, amely kifejezetten arra szolgál, hogy új, izgalmas íz-élményeket adjon a vendégeknek. „Ezeken az éttermeken keresztül szeretnénk lehetőséget nyújtani a gasztronómiai párosításokra nyitottaknak, hogy új, különleges ízélményekkel találkozzanak.” – mondta Salamon Zsófia a Sörszövetség titkára.

A sörgasztronómiai menü minden étterem saját profiljához igazodik, melyet a helyi séf állított össze, egy előétel, egy főétel és egy desszert kombinációjával. Így a Sörgasztronómiai Hét keretében 27 féle étel, 19 különböző sörrel társítva kerül az asztalra. „Örömmel tapasztaltuk, hogy az éttermek milyen kreativitással és lelkesedéssel fogtak hozzá a menük összeállításához. Sokat kóstoltak és olyan párosokat alkottak, amelyek biztosan felkeltik majd az egyelőre nem sörös közönség figyelmét is.” – nyilatkozta Vásárhelyi István, sörgasztronómus.

A Sörgasztronómiai Héten résztvevő éttermek:

400 - 1075 Budapest, Kazinczy u. 52.
Ankert - 1075 Budapest, Kazinczy u. 52.
Borssó Bisztró - 1053 Budapest, Királyi Pál u 4.
Cactus Juice - 1061 Budapest, Jókai tér 5.
- Café Vian - 1051 Budapest, Hercegprímás u. 15.
Meat Butique - 1012 Budapest, Lánchíd utca 7.
Up & Down - 1052 Budapest. Molnár utca 6.
Seasons - 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 7.
Stex - 1085 Budapest, József krt. 55-57.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!
Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: vakaciozzunk.hu