Jump to content

A vasútpálya, ami egy megelevenedett festményen halad

2016. 10. 21. 16:40

Vadregényes tájak, monumentális hegyek, hirtelen felbukkanó narancssárga fényben úszó kies puszták, tikkadtan pihenő bokrok, és lélegzetelállító látvány, merre a szem ellát. A világ egyik leggyönyörűbb vasútvonala a Great Southern Railway, átszeli Ausztráliát, amire már csak a látvány miatt is érdemes jegyet váltani.

Az Ausztráliát kettészelő vasútvonal világszerte ismert a nagyutazók körében, már csak egyedülálló szépsége miatt is, hiszen ritkán utazni olyan vonalon, ami egyszerre mutatja meg egy teljes kontinens sokféleségét, flóráját, faunáját, hajnalát, éjszakáját és napkeltéjét, mindezt a legkülönbözőbb pontokon.

A lélegzetelállító természet festette tájképen túl maga a vonat is megér egy misét. A kabinokat és vagonokat igyekeztek a tájhoz méltóan kialakítani és berendezni. A vonat minden centiméterét a pompa szóval lehetne leginkább jellemezni.

Az életre szóló utazás négy napon át tart, mialatt a földtől a felhők fölé is megérkezünk. Szavak helyett pedig egy rövid, de annál látványosabb videóval illusztráljuk, miért is vagyunk teljesen oda.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!

(Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: pixabay.com)