Jump to content

Téli program, nem csak párban élőknek

2016. 12. 23. 20:05

Itt a tél, ennek köszönhetően előtérbe kerülnek az összebújós esték, a közös takaró alatti filmezések, és úgy általánosságban az otthoni tevékenységek. Viszont, akik még ilyenkor sem tudnak megülni a meleg lakásban, íme pár ötlet, hogy merre mozdulhatnak belföldön.

Ha már lúd legyen kövér! Azaz miért ne bérelhetne motorosszánt és túrázhatna végig a Kékestetőn? Itthon még nincs ugyan akkora hagyománya, mint külföldön, viszont ki lehet próbálni kis hazánk hófödte területein. Viszonylag elérhető áron kínálja a Kékestetőn található sípálya a mobil-hószán bérlést, amivel egy vezetett körtúrán vehetünk részt. Egyszer mindenképp érdemes kipróbálni, hiszen felejthetetlen élményt nyújt kicsiknek, nagyoknak, pároknak, szingliknek, egyszóval mindenkinek.

A Kékes nem csak a fent említett kipróbálására ad terest és lehetőséget, de természetesen a sízni vágyók igényeit is kielégíti. Kezdőtől, profiig mindenki megtalálja a számítását, a havas pályákon.

Téli úszás, azaz „Polar Bear Swimming”. Itthon ez maximum baráti körrel megvalósítható, egy elhagyott, befagyott tónál, aminek nem valószínű, hogy jó vége lenne, viszont külföldön nagy népszerűségnek örvend. A befagyott jeges vízfelületre, léket ütnek, és már indulhat is a jeges móka.

A kutyásoknak kiváló téli program, a szánkózás. Itthon is kaphatók kifejezetten erre a célra készült szánkók, mely elé a legpajkosabb energiabomba állatot is be lehet fogni.

Ha ezek közül egyik sem nyerte el tetszését, akkor maradjon a hagyományos programnál, a korcsolyánál. November 21-től már úgy is nyitva tart a Városligeti Műjégpálya!

 

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!

(Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: pixabay.com)