Jump to content

Magyarország első és egyetlen ökocentruma

2017. 01. 07. 17:05

A három éve nyílt Tisza-tavi Ökocentrum az élővilág ezer arcát mutatja be, gyönyörű vízi sétányokkal, tematikus kiállításokkal, és Európa legnagyobb, egymillió literes édesvízi akváriumával.

Az ökocentrum a Tisza-tó élővilágát és a helyi bioszféra működését mutatja be, s fogadja a természetre szomjazó látogatókat immáron harmadik éve, Poroszlón a Kossuth Lajos utca 41. szám alatt.

A komplexum főépülete négy szinten, 2600 m2-en, parkja mintegy 10 ha-on terül el, és nemcsak hazai, hanem európai léptékkel mérve is ritkaságnak számít, hála a 735 000 millió liter össztérfogatú édesvizű akvárium-rendszernek. Az alagsorban helyet kapott gigantikus méretű akvárium hazánk és a térség jellegzetes vízi és vízparti életközösségét mutatja be, és a több mint 50 féle hazai hal mellett, a földszinti kiállítótérben látható közel 14 kétéltű- és 13 hüllőfaj is.

Nem titok, hogy a létesítmény célja a vízi, földi és légköri fauna bemutatása mellett gazdasági és turizmus szempontjából is kiemelt, ugyanis látogatóközpont létrehozásának fő vesszőparipája, hogy , a Tisza-tó és környéke turizmusban betöltött szerepe növekedjen, és az itt működő vállalkozások számára munkahelyteremtés révén és kedvező feltételeket teremtsen, olyan feltételek mellett, amely nem terheli tovább a környezetet, óvja-védi természeti értékeinket.


További érdekességekért, bátran keresd fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!

(Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: termalfurdo.hu)