Jump to content

Belvárosi túrák a húsvéti szünetre

2017. 04. 14. 17:05

Nincs ötlete hova vihetné csemetéjét, esetleg a felvigyázó nagyszülőknek adna pár jó ötletet? Ne keresgéljen tovább.

A gyerkőcnek jó kinti programot tervezni nem könnyű, hiszen legyen egyszerre izgalmas, szórakoztató, és lehetőleg közeli. A legjobb helyek persze ezt mind ötvözik magukban. Íme, néhány, amit feltétlenül látogassanak meg, ha tartalmas családi programot, és egy élménydús napot akarnak eltölteni:

Ami minden kisgyereket vonzz, mint a mágnes, az a Hajógyári szigeten található csúszdapark. Szülőknek és gyereknek is egyaránt ideális, hiszen a kicsiknek mérhetetlen örömöt nyújt, és a szülői pénztárcát is kényezteti, hiszen a parkolás ingyenes, és mindig van szabad hely. A csúszdák tényleg úgy néznek ki, mint a képeken, a lurkók legnagyobb örömére, ám más szórakozás után is nézhetnek, ha ráuntak, hiszen hinták, körhinták, homokozó, mászókák is találhatók. Az időzítés azonban fontos, mert közkedvelt játszótér, így érdemes 12 előtt érkezni. A kijutás még autóval sem vészes, és BKV-val is jól megközelíthető.

A másik kiváló szabadtéri opció lehet a Vasúttörténeti Park meglátogatása. Kicsiknek, nagyoknak egyaránt jó szórakozást nyújt, BKV-val könnyen megközelíthető, és az autóval érkezők nagy örömére, ingyenes parkolást biztosít. A miniatűr vasutakat, apró gőzösöket egyaránt ki lehet próbálni, sőt a kismozdony vasút rendületlenül szállítja kis utasait. Ha felejthetetlen élményt szeretne nyújtani gyermekének, feltétlenül látogassanak el, a vonatokkal, legkülönfélébb járművekkel zsúfolt parkba.

Gyermekvasút télen-nyáron! Miért jó? Mert a szép környezet, retro hangulat, és a természet közelsége minden kisgyereket lenyűgöz, nem beszélve a piros-fehér vonat nyújtotta örömökről!

Ha az idő viszont nem jó egy kis kinti mókázásra, irány a Tropicarium. Egyetlen problémája, hogy nagyon messze van a pesti oldalról (de még Budáról is), viszont az utazási nehézségekért kárpótol, a látvány. A mélyvízi állatok, a tengeri élővilág megismerésének, na meg a rája simogatónak egyetlen gyerkőc sem mondana nemet.

 


További érdekességekért, bátran keresd fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!

(Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: academicsavvy.com)