Jump to content

Amerikába készülsz? Íme a 4 legjobb nyári úti cél!

2017. 07. 06. 17:05

A lehetőségek földje garantáltan mindenki számára megmutatja legvonzóbb arcát: bárok, bulik, éttermek, vízpart, és az a bizonyos amerikai szabadságérzet. Ha az USA-ba veszed az irányt, megmutatjuk a legtutibb hat várost, amit semmiképp sem szabad kihagynod.

Minden városnak megvan a maga bája, de némelyek csak bizonyos évszakokban vonzóak igazán. Hazai színtéren elég csak a Balatonra gondolni, míg Bécs például télen tartogat igazán emlékezetes pillanatokat. Nos, Amerikában is vannak olyan régiók, amelyek többet mutatnak magukból nyáron.

Portland

Portland az Egyesült Államok északnyugati részén, Oregon állam Multnomah megyéjében helyezkedik el. Úgy is emlegetik Portlandot, mint „a legzöldebb város”-t az Egyesült Államokban, de van még egy beceneve, a "The Rose City" (a rózsaváros). A rózsaváros kifejezés először az 1888-as Episcopal Church gyülekezetén hangzott el, s olyan népszerű lett, hogy 1905-ben Lewis és Clack az évfordulós ünnepségek előtt javasolta Harry Lane polgármesternek a rózsafesztivál megrendezését. A város klímája kedvez a rózsa termesztésének. A belvárosban találhatjuk az "International Rose Test Garden"-t, ahol a rózsák különböző fajtáit nemesítik. Azóta egy évszázad telt el, s a fesztiválokat ma is nagy előszeretettel rendezik meg.

Nyáron iszonyatos pezsgés van a városban. Gyakorlatilag beleharaphatsz a nyár ízébe: különleges helyi ételek a legjobb farmokról, friss lazac, hangulatos kávézók, jellegzetes portlandi nyári italok, egészséges ételek. Ha össze kellene foglalni, hogy miért érdemes felkeresni az oregoni várost, az nem más, mint a gasztronómia egészséges válfaja, ami itt elképesztő magaslatokat ölt.

Seattle

Seattle az Egyesült Államok északnyugati régiójának legnagyobb városa. A várost az 1850-es években alapították, nevét a környék legendás indián vezéréről, Seattle törzsfőnökről kapta.

Seattle a régió gazdasági és kulturális központja. Jelenlegi, hivatalos beceneve, az „The Emerald City” („A Smaragdváros”), de a „legirodalmibb” városként is nevezik az USA-ban. Nyáron különösen hangulatos, rengeteg teraszos hely, vízpart és városi dzsungel várja a turistákat.

San Diego

Elég indoknak, ha annyit mondunk, hogy Kalifornia? Az USA 8. legnagyobb városának leghíresebb pontja az állatkert, a San Diego Zoo, mely a világon az egyik legnagyobb ilyen intézmény, s közel 800 állat- és növényfaj mintegy 4000 példánya tekinthető meg benne, illetve az ehhez kapcsolódó San Diego Wild Animal Park, a veszélyeztetett állatfajok széles skáláját vonultatva fel, eredeti élőhelyüket a lehető legnagyobb mértékben rekonstruálva a parkban.

San Diego nyáron igazán életre kap. Csomó esemény és érdekesség várja a turistákat. A világhírű állatkert mellett az évente megrendezésre kerülő ComicCon is tartogat látnivalókat, és a Legoland sem mindennapi program, még a felnőttek számára sem.

Providence

Az éjszakai élet szerelmeseinek célállomása. A nyári éjszakák csak úgy ragyognak a Rhode Island-i fővárosban, köszönhetően a Waterfire-nek, ami egy sor tűzijáték összefoglaló neve, amit a folyó felett lőnek fel esténként a belvárosban. Providence ezen kívül a gigantikus burgerek és isteni koktélok hazája, így érdemes ellátogatni, ha már a közelében jársz.

(Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: pixabay.com)