Jump to content

A 10 legjobb balatoni strand, amit le kell csekkolnod!

2017. 07. 21. 17:05

A már jól bejáratott partszakaszokon túl is van ám napfény és a víz a Balatonon. Fedezd fel a legújabbakat és csobbanj egy nagyot!

A balatoni strandokról általában hivatalos és kevéssé hivatalos, már-már szubjektív tapasztalatból származó „legek” listája lát napvilágot. Nos, e kettő ötvözéséből állítottuk össze az alábbi tízes listát, hogy a megszokott helyeken túl is felfedezd a Balcsit.

Hivatali mércével mért strandok

A legjobbaknak járó ötcsillagos Kék Hullám Zászlót tízen érdemelték ki: Vonyarcvashegy Lidó strandja, Balatongyörök Községi strandja, Gyenesdiás Diási Játékstrandja, Szigliget Községi strandfürdője, Balatonfüred Kisfaludy és Eszterházy strandja, Balatonlelle Napfény strandja, Csopak Községi strandja, Keszthely Városi strandja és Balatonakali Községi strandja.

Kétévenként hirdetik meg a legcsaládbarátabb strandnak járó díjat, amit idén a gyenesidási Diás Játékstrandnak ítéltek oda, továbbá a legsportosabb strandnak járó díjat, amit 2015 után újra a vonyarcvashegyi Lido strand nyert el. A leginkább kerékpáros-barát strandnak járó különdíj és vándorserleg ismét a balatonberényi Közösségi strandé lett. Az idei abszolút nyertes a balatongyöröki strand lett.

Strandok, amiket nem érdemes kihagyni

Általában megoszlanak a vélemények, már ami a jó strandokat illeti, de a jó megközelíthetőség, a normális felszereltség, egy-két elfogadható minőségű ételt kínáló büfé, és rendezett partszakasz, mindenki számára egyaránt fontos, így e szerint jöjjenek a legek.

Keleti strand

A Földvár határán található Keleti strand 2017-től fizetős lett, de cserébe szépen meg is újult, a strandrészen túl például egy homokos gyereköböl is épült. A sportolási és játéklehetőségek még tovább bővültek, ahogy a vendéglátóegységek száma is. A területen található akadálymentesített vizesblokk, öltözőkabin és közösségi terek

A napijegy felnőtteknek 800 Ft, gyerekeknek 400 Ft, de lehet visszatérő jegyet is vásárolni ami 1000 és 500 Ft-ba kerül.

Szántód Beach Party szabadstrand

Nevéhez hűen tényleg a bulisabb vonulatot képviseli. Szerencsére lejárót találunk a vízhez, és fagyizók, éttermek és úgy nevezett „étterasz” színesíti a kínálatot, este pedig a koktélbüfé is kinyit.

Mosdó, öltözők találhatók a helyszínen, és mindenki legnagyobb örömére a partszakasz is ápolt. Kocsival viszont elég macerás leállni az utcákban, amik általában már kora reggel megtelnek.

Siófok Ezüstparti szabadstrand

Az Újhelyi strandtól alig pár lépésnyire 2,5 kilométer hosszan terül el a szabadstrand, ami igényes, és jól felszerelt. Több helyen vendéglátó “szigeteket”, WC-ket találunk. Kiépített sportpályák, a gyerekeknek kialakított játszóterek vannak, sőt még egy szabadon használható medence is. A partszakasz ápolt, gondozott, megéri kipróbálni.

(Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: pixabay.com)