Jump to content

Bangkok soha nem látott arca: a börtön hotel, ahol minden valóságos

2017. 08. 07. 12:35

A „Kelet Velencéjeként” emlegetett thaiföldi főváros a múzeumok, a piac és a vöröslámpás negyeden túl is tartogat izgalmakat. Például a nemrég nyílt börtöntematikájú hotelt, ahol úgy érezheted magad, mintha tényleg az egyik thai börtönben ülnél. Ha szeretted a Bekaszlizva külföldönt, akkor ez a hotel neked való!

Rácsok, szigorú őrök, egyenruha, kemény bánásmód. Nem mindenki így képzeli el a pihentető vakációt, ám meg van ennek is a hangulata. A Sook Station névre keresztelt börtön tematikájú hotelt idén, kora nyáron nyitották, és olyan élményt kínál a betérőknek, amit soha nem felejtenek el.

Egy éjszaka a börtönben?

Nem sokan szeretnének egy idege ország börtönében ébredni, de akinek ez mégiscsak bakancslistás, megteheti szabálysértés nélkül is, mindössze 30 dollárért éjszakánként.

Az Udomsook kerületben található hotelban mindösszesen 8 négyzetméteresek a szobák. Fém kapuk, szögesdrót kerítések, szigorú házirend és kijárási tilalom fogadja a vendégeket. Szobakulcs helyett azonosítószámok kerülnek a ruhákra, és természetesen a rabfotók sem maradnak el. A ruhakínálat kimerül a fekete-fehér rabruhában, a kényelem pedig a közös fürdő és mosdóhelyiségekben, akárcsak a valós börtönéletben.

Na jó, azért a kényelemről nem kell teljesen lemondani. Az ágyak már csak ránézésre is fantasztikusak, kint tökéletesre vágott gyep, bent pedig luxus lounge és egyéb kikapcsolódási lehetőségek várják a „rabokat”. Nem beszélve a jakuzziról.

A thaiföldi börtönrendszer egyébként világszerte hírhed a kegyetlen és brutális bánásmódról. Egy helyi legenda szerint a központi állami börtönben van egy férfi, akit csak Nagy Tigrisnek hívnak. Nevét állítólag onnan kapta, hogy embereket eszik. A férfi börtönökhöz képest a női börtönök a Bangkok Hilton nevet kapták, de a tévhittel ellentétben, ezek is nagyon kemények.

Látványos Bangkok

Bangkok vagy thai nyelven Krung Thep (magyarul: az angyalok városa) Thaiföld fővárosa, s egyben legnagyobb városa is. A város lakossága a 2010-es népszámlálás szerint 8 280 925 fő. A város központja a Csaophraja folyó jobb partján fekszik, a Thai-öböl (Sziámi-öböl) mellett. Beceneve: „Kelet Velencéje”.

A nemzetközi látogatók alapján Hongkong után a 2. leglátogatottabb város a világon. 2015-ben mintegy 18,7 millió külföldi kereste fel, aki legalább egy éjszakát eltöltött itt.

Még egy érdekesség. város hivatalos neve thaiul írva: กรุงเทพมหานคร อมรรัตนโกสินทร์ มหินทรายุธยามหาดิลก ภพนพรัตน์ราชธานีบุรีรมย์ อุดมราชนิเวศน์ มหาสถานอมรพิมาน อวตารสถิต สักกะทัตติยะ วิษณุกรรมประสิทธิ์. Magyar átírással: Grungthép-mȧhánákān-ȧmān-rȧtȧnȧgószin-mȧhinthȧrá-juthȧjá-mȧhádilog-popnoppȧrȧt-rádsȧtháni-burirom-udom-rádsȧnivédmȧhászȧthán-ȧmānpimán-ȧvȧtánszȧthid-szȧgȧthȧdtijȧ-viszȧnugȧmprȧszit.

Jelentése megközelítőleg: „Az angyalok városa, a nagy város, az örök ékkő-város, Indra isten bevehetetlen városa, a világ kilenc drágakővel ékesített nagyszerű fővárosa, a boldog város, amelynek gazdagsága egy hatalmas királyi palota, mely ahhoz a mennyei lakhelyhez hasonló, ahol a reinkarnálódott isten uralkodik, az Indra által adott és Visnukam által épített város.”

(Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: pixabay.com)