Jump to content

3 eldugott varázslatos sziget a szomszédban

2017. 09. 01. 17:50

Mától hivatalosan is utószezon van, így fantasztikus ár fekvésben utazhatunk, foglalhatunk és utó nyaralhatunk. Kell ennél jobb, leszámítva a legfantasztikusabb közelben lévő úti célokat?

A főszezon után szinte fellélegeznek a legkedveltebb turistaközpontok lakói, és a nyüzsgés is alábbhagy egy kicsit. Valóban csak kis időről van szó, elvégre az utószezon kiváló alkalom, hogy feleannyiért felfedezzük a világot, és pezsegjünk egy kicsit. A klasszikus úti célok helyett, jöjjenek Európa legeldugottabb, gyönyörű szigetei.

Cala Junco, Panarea, Aeolian szigetek, Olaszország

A 3,4 km² területű Panarea a Lipari-szigetek legkisebb lakott tagja. Legnagyobb, észak-déli kiterjedése 2,7 km. Az Y alakú szigetcsoport északkeleti ágához tartozik, szomszédjai Stromboli és Lipari.

A sziget egyetlen települése Panarea. Helyi források szerint a stílusos fehérre meszelt házait itáliai gazdagok használják nyaranta, emiatt az árak jelentősen magasabbak a többi szigeten tapasztaltaknál. A szűk meredek utcákat elektromos taxik és turista tömegek töltik meg. A szigeten számos hotel található. A kikötőbe érkező kisebb nagyobb hajók folyamatosan ontják magukból a fürdőruhába sétáló tömeget. Gyakran a szomszédos Sztrombolira szervezett éjszakai tűzhányó túrák délutáni megállója Panarea. Last minute úti célként, vagy épp egy hosszabb utónyaralásra kiváló!

Stiniva, Vis, Horvátország

Maga a földi Paradicsom. Az Európa legszebb tengerparti strandja címet is birtokló öböl fantasztikus helyszín, ha egy kicsit el akarsz szökni a világ elől. Az eldugott kis rész Vis szigetén található. A sziget maga összesen 8 kilométer szélesen és 17 kilométer hosszan terül el a tengeren, ám apró méretei ellenére turisták ezreit vonzza. A dimbes-dombos utakat örökösen mosolygó mopeddel, és bringával felfedező kalandorok járják, míg a tengerfenék is tartogat meglepetéseket: rengeteg II. Világháborús hajóroncs található a felszín alatt.

Porto Koufo, Halkidiki, Görögország

Valamiért lemarad a legkedveltebb görögországi úti célok listájáról, pedig megér egy misét. A természet egyik csodája ugyanis ez a kis öböl.

Sartitól nem messze található a fantasztikus kis öböl, ahol mindenki lehorgonyozna egy kis időre. Egyébként az öböl azért is különleges, mert ez Görögország legnagyobb természetes öble, és már a II. Világháborúban híres kikötőként szolgált. A háborús hajók helyett mára yachtok, halászhajók, és vitorlások állnak a dokkokban. A látványvilág mellett nagyon sok, kiváló halvendéglő található itt, így a gasztronómiai élvezeteket sem kell mellőzniük az ide látogatóknak.

(Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: pixabay.com, staticflickr.com, wikimedia.org)