Jump to content

Öt pazar étterem, ahol a látványtól még enni is elfelejt az ember

2018. 11. 23. 17:05

Na nem azért, mert olyan visszataszítóak lennének a fogások, szimplán csak olyan látvány tárul az ember elé, hogy tátva marad a szája.

A luxus szócska alig fedi az alábbi éttermeket, amelyek bármelyikünk bakancs listájára felférnek. Íme a legcsodásabb öt.

Grotta Palazzese, Bari, Olaszország

Nincs olyan messze, mégis olyan mintha a Paradicsomban lenne. A sziklába vájt üregben kialakított vendéglátóegységben a tengeri fogásokon túl a mediterrán konyha finomságai is helyet kaptak az étlapon. Ki ne ebédelne harminc méterrel a tenger felett, egy sziklaperemén ülve?

Ithaa Undersea Restaurant, Maldív-szigetek

Gyönyörű panoráma tárul az ember szeme elé. A víz alatti üvegtetejű étteremből kitekintve a vízi élet háborítatlan mindennapjait lesheti meg a turista, miközben a friss tengeri halból készült vacsoráját fogyaszthatja.

Fotó: flickr.com/Christian Jensen

Ali Barbour’s Cave Restaurant, Diani Beach, Kenya

A vadregényes afrikai égbolt alatt, sziklákkal körülölelve, hangulatos világítással, helyi fogásokkal várja a vadon meghódítóit az étterem.

The River Cafe, New York

A város, ami soha nem alszik, a város, amit nézni is szívfacsaróan csodálatos érzés. Közben pedig egy kiváló steaket falatozni és legurítani egy üveg Dominust, maga a mennyország. Persze, a látkép sem utolsó.

Fotó: flickr.com/Herry Lawford

Le Jules Verne Párizs, Franciaország

A 124 méter magas torony tetején található étterem pazar kilátást nyújt a francia fővárosra. Kiváló kulturális és gasztronómiai program egyben.

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu;tizeslista.co.hu | Kép: pixabay.com, flickr.com)