Jump to content

Hétvégén lesz a téli Etyeki Piknik

2019. 01. 18. 12:30

A hagyományos borkóstolók mellett disznóvágáson vehetnek részt, valamint a helyi kézművesek termékeivel és azok elkészítésével is megismerkedhetnek a látogatók hétvégén a téli Etyeki Pikniken.

Rókusfalvy Pál, a szombati rendezvény főszervezője a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! és az M1 csatorna közös műsorában pénteken azt mondta: az etyeki piknik különlegessége, hogy a látogatók nemcsak helyi finomságokat kóstolhatnak, hanem a termelőkkel megismerkedve nyitott műhelyeken tanulhatják meg a recepteket. A hétvégén többek között a Gingalló csokoládéműhely is bemutatót tart, ahol a forró csokitól a csokinyalókáig számos finomságok megízlelhetnek majd az érdeklődők – fűzte hozzá.

Kiemelte: a program összeállításánál az egész családra gondoltak, míg a szülők a borkészítés fortélyaival ismerkednek vagy a kézművesvásárt fedezik fel, addig a legkisebbek fűtött termekben néznek majd filmeket.

A gasztrosétányon nemcsak a délvidéki ízvilág szerint elkészített disznótoros étkekkel, hanem sváb és erdélyi finomságokkal, hagyományos magyar újévi ételekkel is várják az érdeklődőket – tette hozzá Rókusfalvy Pál.

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)