Jump to content

4 mesés múzeum, ami New Yorkban járva tilos kihagyni

2019. 02. 05. 16:20

A Nagy Almában annyi látnivaló van, hogy a tematikus napok közé, mindenképp érdemes beszorítani egyet, ami a múzeumoké, mert sehol a világban nem rejt annyi kultúrát egy város, mint New York.

Még azoknak is őszintén ajánljuk a múzeumlátogatást, akik nincsenek annyira oda a kulturális programokért, már csak azért is, mert a művészet fellegvárában, a múzeumszkeptikusok is megtérnek majd.

MoMA: Museum of Modern Art

A modern művészetek kedvelői otthon fogják magukat érezni a MoMa falai közt, ami minden négyzetméterén inspiráló darabokkal, absztrakt vonalakkal ejti rabul a szemet. Világszerte kifejezetten népszerű a már említett múzeum, ami annak is köszönhető, hogy minden évszakban más installáció, kiállítás kap benne helyet.

Ráadásként a MoMA az otthona a világ valaha volt legismertebb festményének, Van Gogh Csillagos éj-jének.

Metropolitan Museum

Méretét tekintve kifejezetten nagy. A múzeumnak 19 különböző szervezeti egysége van, és 2 millió művészeti alkotás hihetetlen gyűjteménye található meg a falai közt. A látogatók nem csak újdonságokat, valamint az állandó gyűjteményt szemlélhetik meg, hanem az európai mesterek művei és az ókori Egyiptom darabjai is kiállítási tárggyá váltak.

Az igazság az, hogy csak a Met-ben el lehet tölteni egy teljes napot, köszönhetően a rengeteg kiállítási darabnak, na meg annak is, hogy a közeli kávézó ízletes falatokkal csábítja maradásra a turistákat.

American Museum of Natural History

Kifejezetten azoknak ajánlott, akik annyira nem tudnak elveszni a művészetekben, ugyanakkor a természet közelebb áll hozzájuk. A múzeumban 124 milliós gyűjtemény található a világ minden tájáról és még az űrből is.

Solomon R. Guggenheim Museum

A múzeum már önmagában egy építészeti remekmű, épp ezért már önmagában az épület megcsodálása is felér egy kulturális felfrissüléssel, nem beszélve arról, hogy híres szürrealista alkotó Kandinsky munkái a falain belül található.

Egyébként a Solomon R. Guggenheim Múzeum a 20. és 21. század leghíresebb művészeinek művészeti alkotásait gyűjti, így ez a város egyik legegyedibb és legérdekesebb múzeuma.

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu | Kép: pixabay.com)