Jump to content

Négy úti cél, ami csak a legbátrabbaknak ajánlott

2020. 05. 07. 20:05

A kalandvágyó turisták előszeretettel keresik fel a legek legjeit, még annak ellenére is, hogy sokszor életveszélynek teszik ki magukat. Halvérűek kerüljék messzire, az alábbi öt helyet!

A bolygó tele van izgalmasabbnál izgalmasabb, a kíváncsiskodók szeme elől rejtve maradt területekkel. A kalandvágy azonban nagy úr, épp ezért a legádázabb sivatagok, völgyek, hegyek és dombok is meghódításra kerültek az utazó kalandorok által, akik összegezték a világ öt legveszélyesebb úti célját.

Danakil sivatag

Pokoli hőség uralja az Afrikában elterülő sivatagot. Különleges szépsége alig hasonlítható bármihez: kénes hőforrások, sós mocsarak, vászonra illő táj. A bolygó második legforróbb pontján az átlaghőmérséklet 50°Celsius fok körül van. Kevesen keresik fel önszántukból a brit felfedező, Wilfred Thesiger által csak „a halál földjének” nevezett Danakilt. Aki viszont mégis odamerészkedik, életre szóló élményben lesz része.

Apropó, egy népcsoport azonban megél a kíméletlen tájon. Ők az afarok, akik képesek boldogulni ezen a rendkívül vad tájon.

Death Valley

Az Amerikában található Halál Völgye azonnal beindítja az ember fantáziáját, ha az átlagnál egy kicsit is jobban szereti próbára tenni magát. A nevét valószínűleg arról kapta, hogy klímáját nem lehet túlélni hosszú távon. Legalábbis embernek. A bolygó legmagasabb hőmérséklete itt tetőzik, 56 Celsius fokon.

A forróság annyira elviselhetetlen, hogy az emberi szervezet, alig fél nap alatt feladná folyadék nélkül. Egykoron őslakosok lakták, ám akkor még a Manly-tó volt a mai kopár vidék helyén és a sokkal enyhébb időjárás miatt gazdag vadászmezőt jelentett.

llha da Queimada Grande

A brazil, Kígyó szigetként is ismert terület tiltott zóna minden kígyófóbiásnak, ugyanis nem véletlenül kapta nevét az állatról. A sziget hemzseg a mérges kígyóktól. Nagyjából minden öt méteren belefuthatunk egybe.

Hátborzongató legendák keringenek a szigetről, és a kikötő hajókról, akiknek legénységét halálra marták a kígyók. A szigeten régebben egy világítótorony is működött, de a história szerint a toronyőrt is felfalták a kígyók. Ma, már automatizált torony működik, és a brazil kormány tiltott területté nyilvánította a szigetet.

Elefánt Királyság

Nevével ellentétben nem elefántok, hanem krokodilok találhatók a területen. A thaiföldi Chonburiban található farm tulaja rendszeresen adja bérbe a hüllőktől hemzsegő farmot, hogy a turisták kedvükre járhassák körbe. A biztonság itt csupán hiú ábránd.

A turisták egy vékony farönkökből álló tutajon evezhetnek a krokodilok közé, ahonnan marhahússal etethetik az állatokat. 

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu;tizeslista.co.hu | Kép: pixabay.com)