Jump to content

5 bódulatos úti cél, ahova a gin imádóknak el kell zarándokolniuk

2020. 05. 20. 09:05

Június 10-én volt a gin világnapja, aminek alkalmával a Standard összegyűjtötte azokat a városokat, ahova a szeszes ital imádóinak egyszer el kell látogatni, ha a gin új alternatíváira vágynak. Italozós világutazók, figyelem!

Öt különböző célpont, amelyek mindegyike különös kapcsolatban áll a ginnel, és újszerű élményt kínál a gin-szerelmeseinek. Lássuk, merre indulj a jó szeszért!

Poole, UK

Itt elsősorban az italozós Dorset Queen hajóutakat kell keresni, ahol kifejezetten a gin rajongóknak szerveznek estéket. Minden úton a vendégek alkohol fűtötte élménnyel gazdagodnak: 18: 30-tól a frissítő ginek, háromfogásos vacsora, amihez különleges készítésű gin koktélok dukálnak. A hajókázás alatt persze a ginről tanulni is lehet. Az érdeklődők megismerhetik a gin elkészítését is.

A jegyek £ 125-tól már kaphatóak. Ha kedvet kaptál katt ide.

Valencia, Spanyolország

A művészetek és tudományok városa olyan gin koktélokkal vár, amelyeket soha nem kóstoltál még. Ki inna mimózát, amikor olyan helyi ízeket próbálhat ki, mint az agua de valencia? A helyi különlegesség a gint narancslével, vodkával, és kavával fűszerezi.

Kipróbálnád az italt? Café Madrid, ahol nem csak vérpezsdítő italok, hanem hajnalig tartó bulik is várnak.

Firenze, Olaszország

A művészi ihlettetségükről és építészetükről ismert olaszok a gin izgalmasabbá tételében is úttörőnek számítottak. A gin náluk szintet lépett, így ha valami igazán különlegeset innál olaszországi körutad során Negronit kérj.

A Negroni a gin, a vermut és a Campari kombinációja, ami narancshéjjal fogyasztanak. Ha ezt a frissítőt egy meleg nyári napra időzítjük, még jobban fog esni. A különleges italt a Caffè Cavalliban megtalálod, ami még az 1919-es eredeti recept szerint készíti az italt.

Valença, Portugália

Gin és Tonik? Az egyszerű, de nagyszerű ital eredeti hazájában az igazi, klasszikus, hamisíthatatlan gint kóstolhatod meg. Minden felesleges cicoma, és egyéb aroma nélkül, csak tisztán, a legeredetibb ízek szerint.

Párizs, Franciaország

Minden olyan kifinomult és varázslatos Párizsban. Nos nincs ez másként a French 75-tel sem, ami egy különleges gin koktélt takar. Ezutóbbi Európa legrégebbi koktélja, ami pezsgő, gin és limonádé kombinációjából készül. Harry MacElthone eredeti receptje, ami az I. Világháborúból maradt fent, a  Harry's New York Bar, Parisban kóstolható meg.

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu | Kép: pixabay.com)