Jump to content

Magyarország miniben? Irány Kisbér!

2020. 10. 26. 10:00

Van egy hely az országhatáron belül, ahol a hazai látnivalók egy terepasztalon elférnek, és ahol egyszerre gyönyörködhetünk a Parlament épületében és a Dunakanyarban. Ez ahely Kisbéren lelhető vel, méghozza a Mini-Magyarország Parkban, ami hétvégi program gyanánt is kiváló szórakozást nyújthat. 

 kisbéri tó partján fekvő Mini-Magyarország Park könnyed kikapcsolódást nyújt a történelmi beállítottságú, építészeti esztétikára fogékony műkedvelőknek.

Az ingyenes modellpark hazánk negyvenhárom legismertebb épületét reprezentálja élethű, igényes kivitelben. A létesítmények között találkozhatunk a szegedi Új Zsinagóga, Cifra Palota, esztergomi bazilika, Parlament, a kőszegi Jurisics-vár makett változatával, és az épületeken túl a hortobágyi Kilenclyukú híd és a tatabányai Turulszobor kicsinyített másolatával is. Természeti képződmény kategóriába sorolható makettek is várják az érdeklődőket, ezek a Dunakanyar és az aggteleki cseppkőbarlang. De megtekinthető még az első balatoni gőzhajó, a nyugati, és budavári sikló.

A park április 15-től októberig áll nyitva naponta 9 órától 17 óráig a látogatók számára. Még egyszer hangsúlyozandó, hogy ingyenes, leszítva azt, ha tárlatvezetést kér az ember, aminek díja gyerekeknek 200 Ft/fő, felnőttek esetében pedig 500 Ft/fő.

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu | Kép: pixabay.com)