Jump to content

Európa legolcsóbb városai II.rész

2015. 04. 16. 19:00

Idén is elkészült a PriceOfTravel.com toplistája, mely összegyűjti azokat ez európai országokat, és városokat, melyek a legolcsóbbak. Az első öt után, itt a többi is.

A listára azok kerültek fel, melyek nem csak olcsó, frekventált három csillagos szállodai szobákat kínálnak, hanem az étel, ital, szolgáltatás, utazás költségét tekintve is megfizethetők.

Ezek a legolcsóbb hotelek, és városok a „low price” avagy „budget” utazóknak. Ha további uticálokra kíváncsi, itt megnézheti a lista első öt helyezettjét.

Saint Petersburg, Oroszország. Nagyjából egy évtizeddel ezelőtt még az egyik legdrágább oroszországi úticélnak számított, azonban a rubel gyengülése és az egyéb konfliktusok miatt, mára már a budget kategóriába csúszott. Az oldal szerint a napi összes költség: 14 178 ft.

Budapest, Magyarország. A listára a főváros is felkerült, és egy külföldi szemével, Budapest azért csalogató, mert gyönyörű, és nagyon olcsó. A PriceOfTravel.com elsősorban a megfizethető hoteleket, az olcsó ételt és szórakozási lehetőségeket sorolta fel a várossal kapcsolatban. Számításuk szerint a napi összes költség 14 341 ft.

Krakow, Lengyelország. A sorban miket Krakow követ, amit a „hátborzongatóan olcsó”ként aposztrofál a listát készítő oldal. Ezen felül említést tesz az Európa legnagyobb piacaként feltüntetett Hilltop Palace piacról és arról, hogy milyen jókat lehet alkudni ott. Az oldal szerint a napi összes költség: 14 706 ft.

A PriceOfTravel húszas listáján még a következő városok szerepelnek:
Belgrád, Split, Zágráb, Vilnius, Pozsony, Szantorini szigete, Riga, Tenerife, Prága, Cseh Isztambul, Varsó, Moszkva. A legdrágább napi költsége közel 21 000 ft körül van.