Jump to content

Fóbiás? Ezekre a helyekre soha ne menjen!

2015. 04. 22. 16:00

Tart a bohócoktól? Fél a denevérektől? Szorongás fogja el a sötétben? Jól válogassa meg hova megy nyaralni! Egy tanács, ezt a 10 helye kerülje!

Félelem a villámoktól. Meglepően nagy számban vannak azok, akik nem bírják a vihart. Számukra semmiképp nem ajánlott a venezuelai Catatumbo Delta, ugyanis állandó menydörgéssel és minimum 10 éjszakai villámlással tarkított időjárás köszönhető a Catatumbo Folyó vonzásának.

Bohócfóbia. Aki tart tőlük egyrészt ne olvasson Stephen Kinget, másrészről ne menjen a Wisconsin állambeli Barabooba. Elég csak annyit említeni, hogy a 19. században elnyerte a „Cirkusz város” titulust - amit az állandó bohóc átvonulásnak köszönhetett-, és az akkori helyzet e tekintetben mára semmit sem változott. Ezen kívül itt található az USA cirkuszmúzeuma is, szóval ha Ön coulrofóbiás, ne menjen Wisconsinba.

Félelem a magasságtól. Ha súlyos tériszonyban szenved, sajnos le kell mondania a repülésről, és az olyan csodálatos panorámáról, és látványról, melyet a Grand Canyon Skywalk nyújt. Az U alakú, korlátokkal és egyéb biztonsági eszközzel felszerelt „erkélyen” besétálhat a kanyon fölé, és letekinthet a 4000 méteres mélységbe. Már csak leírni is szédületes!

Nyctofóbia. Akárcsak a villámoktól való félelem, a sötétség is komoly szorongást vált ki az emberekből. Ha már a telet is nehezen bírja a korai esteledés miatt, akkor ne válassza úti célnak a norvégiai Tromsøt november 21-január 21-ig ugyanis szinte éjjel-nappal sötét van ezidőtájt.

Folytatás holnap!


(A kép forrása: http://images.onlinepsychologydegree.info/)