Jump to content

Fóbiás? Ezekre a helyekre soha ne menjen! II.rész

2015. 04. 23. 12:30

Szűk helyek, denevérrel tarkított utcák, és víz amerre a szem ellát. Odavágyik, vagy inkább mégsem? Szeretett fővárosunk is rajta van a fóbiások toplistán. Kíváncsi miért?

A listára Velence is felkerült, mivel ott egy aquafóbiás valószínűleg kis sem lépne a szobájából. A vízfóbiásokat nem csak a nagymennyiségű kékség frusztrálja, hanem az ahhoz tartozó egyéb dolgok, mint pl.: csatornák, víznyelők, és már a tudat, hogy bármerre sétál víz van körülötte, kiváltja a pánikreakciót.

Chiroptofóbiás? Akkor ne lépje át Austin határát. A mexikói városban Március és Október között átlagosan 1,5 millió denevér repked, és kifejezetten szeretnek tobzódni a Congress Avenue Híd fölött. Ha viszont meg akar küzdeni félelmével, keresve sem találna jobb helyet.

Budapest, és azon beül is a Pálvölgyi – Mátyás-hegyi-barlangrendszer révén került be a top 5 be, ugyanis ezt a részt kifejezetten nem ajánlják klausztrofóbiások számára. Habár ennél azért vannak szűkebb is pánikkeltő helyek kishazánkban, azért jó tudni, hogy Amerikában is van, aki tudja, hogy létezünk a térképen, és nem keveri össze Budapestet Bukaresttel.


(A kép forrása: http://images.onlinepsychologydegree.info/)