Jump to content

India úszószigetének rejtélye

2015. 05. 07. 09:00

A misztikus és gyönyörű Jai Mahal 200 éve elhagyatottan áll a Man Sagar-tó közepén. A nem mindennapi épület 4 víz alatti emelettel rendelkezik, és építési technikája minden képzeletet felülmúl, hiszen tóra építeni elég nagy teljesítmény!

A Jai Mahal már évszázadok óta áll elhagyatottan a tó közepén. Az épület valaha a legegzotikusabb uralkodói birtoknak volt tekinthető, már azonban sorsára hagyottan pihen a feszített víztükrön.

A Jai Mahalt Water Place-ként is szokás emlegetni, ugyanis angol fordításban ezt jelenti. Az épület igazán színes és gazdag történelmet tudhat magáénak.

A kastély állítólag 300 évvel ezelőtt épült, és a maharadzsa pihenő helyéül szolgált. A „nagy király” piknikeket tartott itt, és gyakran rendezett kacsavadászatot. Létezik néhány indiai legenda, ami azonban másként emlékszik a kastély történelmére, így megoszlanak az ismeretek. Annyi biztos, hogy uralkodók szabadidő töltésére szolgált.

Az épület ötemeletes, és a víz alatt folytatódik további 4 emelettel. Kívülről díszes fafaragások, boltívek ékesítik, illetve számos erkély is helyet kapott a szinteken. Ezen kívül hatalmas kerttel rendelkezik, mely a háborítatlan természet érzetét kelti az emberben, és 150 faj számára ad otthont. A Jai Mahal egyébként a Raja Jai Singh királyi család sírhelyét is őrzi.

A Jai Mahal 6 évvel ezelőtt került felújításra, és a legújabb tervek szerint egy exkluzív étteremnek adna otthont a közeljövőben.

Azért felmerülhet a kérdés, hogy miért kell minden történelmi remekműből valami extra modern dolgot csinálni?
További képek itt.

(A kép forrása: http://www.dailymail.co.uk/)