Jump to content

A világ 10 legdrágább városa II.rész

2015. 05. 17. 12:30

A szomszéd kertje mindig zöldebb, na de vajon mennyit ér egy nm2 a világ legdrágább országában?

A lista első feléről itt olvashat bővebben, ha lemaradt volna.

A világ legdrágább városa dobogós helyezéséről ugyan épphogy, de lecsúszott Szingapúr. A törpeállamban az ingatlan árak elképesztően magasak, az emberek átlagosan 39 nm2-nyi alapterületű lakásokat vásárolnak.

Dobogós hely közelben jár New York is. A Nagy Almában az élet nem olcsó. Igazi gazdagnak számít az, akinek van saját autója ugyanis, átszámítva 240 000 ft-ba kerül csak az, hogy parkolni tudjunk egy hónapon át a városban.

Az előkelő London a Telegraph listáján a harmadik helyen végzett. Egy luxus apartman átlagosan £8.5millió és £15.6 millió között mozog, ami átszámítva 3millird és 6,5 milliárd között ingadozik.

A lista elején ismét egy keleti várossal, Hong Konggal találkozhatunk. Ahogy már korábban is említettem, Kína nagyvárosaiban az élet szinte megfizethetetlen, főként a lakás. Pekingben több millióan menekültek a föld alá lakni, mivel a bunkerlakások a havi 300 yuanos bérleti díjjal még kifizethetők.

A világ legdrágább város címet pedig Monaco nyerte el, amivel az ember leállna vitatkozni, tekintve, hogy az Egyesült Arab Emírségek térségét egyszerűen nem is vették számításba az összehasonlítások során. Mindenesetre a Telegraph a franciaországi Monaco-t tartja a legdrágábbnak.


(A kép forrása: telegraph.co.uk)