Jump to content

A barlang melynek vize oly tiszta, hogy láthatatlan

2015. 05. 20. 12:30

Marcio Duranc fényképész, elképesztő fotósorozatot készített Brazília egyik rejtőző gyöngyszeméről, a Poco Azul barlangról, és annak kristálytiszta vizéről.

A brazíliai Chapada Diamantina Nemzeti Park területén található a 16 méter mély Poco Azul barlang, ami azonnal rabul ejti az embert.

A barlang különlegessége, hogy a benne lévő víz bizonyos helyzetekből szemlélve tényleg láthatatlan, ami a fény beáramlási szögének köszönhető. Ezért nevezik „láthatatlannak” is a víztükrét. A fényképsorozatot készítő Marcio Duranc maga is azt nyilatkozta, hogy egyszerűen nehéz megmondani, hogy honnan kezdődnek a fák és sziklák és honnan a víz valódi mélysége.

A barlangot 1990-ben Tulio Shargel fedezte fel, aki egy csontvázat is talált a fenéken. Később kiderült, hogy, az általa talált csontok csupán apró darabjai, egy gigantikus 5 tonnás lajhárnak, ami több mint 11 000 éve kihalt.

A barlang azóta turisták százait vonzza minden évben. Meglátogatása főként szeptemberben ajánlott, mert a fényviszonyok akkor a legkáprázatosabbak, mármint ami a barlang vizére gyakorolt hatást illeti.

További képekért ide kattintson!


(A kép forrása: http://www.dailymail.co.uk/)