Jump to content

Misztikus, elhagyatott plázák az USA-ban III.rész

2015. 06. 13. 12:30

Az élet utat tör magának. Nagyjából ezzel lehetne jellemezni az üres plázák nyújtotta látványt, ami kicsit szürreális, kicsit bizsergető, kicsit filmbeli zombi támadás tökéletes helyszíne. Íme a top 9 üresen álló, egykori pláza.

 

Woodville Mall – Northwood, Ohio (1969 – 2011)

Megnyitásakor nagy népszerűség övezte, emberek tucatjai tolongtak bejutásra várva, hogy kedvenc üzletükben, éttermükben, vagy épp a moziban töltsék szabadidejüket. A mindennapos tömeg, mondjuk nagyban köszönhető volt annak is, hogy a pláza egy lakótelep közepén helyezkedett el. A pláza végét természetesen nem is a gazdasági nehézségek okozták, hanem egy bírói ítélet, ami több év pereskedés, és tárgyalást követően lebontásra ítélte az épületet, annak veszélyessége miatt.

Crestwood Mall – St. Louis, Missouri (1956 – 2012)

Több mint ötven éves folyamatos működésével még így is listavezető a Crestwood Mall. Egyetlen hátránya vezette vesztébe a plázát, ami nem volt más, minthogy körbe volt véve autópályával. Persze ez a megközelítést elősegítette, viszont inkább csak átutazó forgalom volt, mint szándékos céllal való plázázás, így az egyre növekvő fenntartási költségek miatt, viszonylag sok idő után mégis lehúzta a rolót.

Cloverleaf Mall – Richmond, Virginia (1972 – 2007)

A pláza a családosok kedvenc időtöltési helye volt, rengeteg bolttal, üzlettel, hipermarkettel. Így nem is az elnéptelenedés jelentette a problémát, hanem az egyre növekvő bűnözés. Az 1980-as évektől kezdve a pláza környéke a genxterek központi helyévé vált, aminek köszönhetően a Cloverleaf szépen lassan, de bezárt.

További képekért katt ide!

További érdekességekért bártan keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(A kép forrása: www.technocrazed.com)