Jump to content

Mesebeli kastély Bajorországban

2015. 09. 16. 16:00

Annak ellenére, hogy az épületben tilos fotózni és videózni, mégis ez az épület Németország legtöbbet fotózott kastélya. Nem véletlenül. Gazdag történelmével és különleges építészeti struktúrájával valóban egyedülálló, sőt olyan, mintha a gyermekkori mesék helyszínei elevenednének meg.

A kastély, akárcsak egy színpadi díszlet úgy emelkedik ki az Alpok hegyvonulatai közül. Nem véletlenül, ugyanis az építkezés során Christian Jank színpadtervező is közreműködött, hogy II. Lajos bajor király fantáziaszüleményéhez híven készítsék el.

A hatalmas, kőből készült kastély 17 éven át épült és berendezése a lovagok korát idézi, habár egy tucat építészeti stílus keveredik benne. A mór, gótikus és barokk elemek egy keleti stílusú cseppkő kőboltozattal egészülnek ki, a trónterem pedig a bizánci stílusjegyeket őrzi.

II. Lajos királyt, aki az építést elrendelte, beszámíthatatlannak tartották. A korabeliek úgy jellemezték, mintha álomvilágban élne, nem realisztikusan szemlélné a világot. Utóbbiakra a királyról szóló mendemondák is rátettek egy lapáttal, miszerint négy és fél éven át készítette tizenöt ember az ágyát vagy épp az, hogy napokon át aludt majd felébredve azt mondta, hogy XIV. Lajos szellemével ebédelt.

A király fantazmagóriáinak volna betudható a kastély? Nem tudni, mindenesetre különleges építményt hozatott létre, elképzelései alapján.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép: wikipedia.hu)