Jump to content

”Helló Földlakó! Üdvözöllek a Robot Étteremben!”

2015. 12. 02. 12:30

Kínában három éve működik sikeresen a világon elsőként megnyílt, robot személyzettel dolgozó étterem. A kiszolgálástól elkezdve, az apró munkákon át, mindent ők végeznek.

A Harbin városában található vendéglátóegységet még mindig nagy figyelem övezi, ami nem meglepő, hiszen a személyzet 80%-a robot. A 2012. júniusa óta működő étterem személyzete húsz robotmunkásból és öt hús-vér alkalmazottból áll.

A Robot Étterembe lépve az embert egy kicsiny robot köszönti a: ”Helló Földlakó. Üdvözöllek a Robot Étteremben!” felkiáltással, majd az asztalához vezeti. A rendelést egy hús-vér pincér veszi fel, aki a választott étel elkészítését a négy robotszakács egyikére bízza. A kész fogást, már robotpincér szolgálja fel, s míg az ételek az asztalra kerülnek, addig egy másik robot énekét hallgathatjuk.

A robotok másfél méter magasak és öt órát képesek dolgozni egy töltéssel (ami két óra). Egy-egy robot azonban igen drága: 6-10 millió forint között lehet őket beszerezni. Az étterem magam 170 millió forintból készült el, a húsz fős robot személyzettel.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép: innovation-procurement.org)