Jump to content

Bizarr ételek a világ körül

2015. 12. 03. 16:00

Ahány kultúra, annyi étel. S míg nálunk a pacal, körömpörkölt vagy pálinka hangzik visszataszítóan egy külföldi számára, addig az európai ember számára gyomorforgató lehet a kacsaembrió, jak pénisz, vagy kobra szív fogyasztása.

A keleti kultúrában általában teljesen normális a fent említett dolgok megevése, míg valószínűleg legtöbbünk már annak a látványától is rosszul lenne, ahogy a kobra dobogó szívét lenyelik.

Kínában nagy hagyománya van a kobra szívnek és a kígyóvér ivászatnak. Mindkét étel hagyományaik szerint erőt és kitartást ad elfogyasztójának. A tradíció szerint csak úgy nyerhet valaki mágikus erőt, ha a kobra szívét úgy nyeli le, hogy az még dobog. Utána meg kell inni a kígyó véréből egy kupicával, míg az meleg.

A pénisz evészet szintén kínai hagyomány, mely szerint az elfogyasztott szerv növeli a férfiak potenciáját, és feszessé teszi a nők bőrét, megőrizve kislányos vonásaikat. A pekingi Guolizhuang étteremben minden méretű és eredetű pénisz található, a választásnak a pénz szab határt. Például egy főt jak hímvesszője vagy egy juh ivarmirigyei több száz dollárba is kerülhetnek. Az állati herék közül a szarvasét tartják a leghatásosabbnak, de a kutyaherét sem vetik meg. A szarvas here a legdrágább mindközül.

Kínától kicsit odébb. Vietnámban és a Fülöp-szigeteken a kacsembrió számít a legkedveltebb utcai eledelnek. A Balut, azaz kacsaembrió állítólag szintén teljesítménynövelő. A baltuhoz a pici kacsákat néhány hétig hagyják fejlődni a tojásban, majd az utcai árusok megfőzik, és felszolgálásig forró homokban tartják őket.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!
(Kép: innovation-procurement.org)