Jump to content

Londoni gyorstalpaló

2016. 04. 06. 12:27

Anglia, főként London nagyon közkedvelt turisztikai célpont a magyarok számára, ezért azok számára, akik még nem voltak összegyűjtöttük a legalapvetőbb dolgokat, amit érdemes tudni indulás előtt.

Anglia esős éghajlata nem kedvez a mediterrán érzetű látogatóknak, de azért ki lehet fogni egy-két hetet Esernyőt mindenképp vigyél magaddal, és a réteges öltözet sem hátrány ha biztosra akarsz menni. S noha a tavasz korán elérkezik a fővárosba, azért tizenöt foknál többre ne nagyon számíts. A leghidegebb hónap a januári, amikor hét fok közüli az átlaghőmérséklet, a legmelegebb pedig a júliusi az átlagos tizenkilenc °C fokkal.

Ami a közlekedést illeti, nagyon drága. Hacsak nem luxusutazásra készült, jobb ha a metrót és lábaidat részesíted előnyben, mert még az itthoni tarifák mellett is sajnálni fogod a buszjegyre elköltött súlyos fontokat. A metrójegy egyszeri utazásra jogosító (single ticket) ára 2,60 fontál kezdődik a „smart card” pedig 10 fontot is kóstál, ami egy egész napi utazásra jogosít. Egy heti bérlet, 49,50 font.

A hivatalos fizetőeszköz nem euró, hanem font, amiből érdemes betáraznod, mert nagyon drága város. Ha költséghatékonyan akarsz utazni, tervezd meg előre, merre mennél!

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!
(Kép: .wikimedia.org)