Jump to content

Öko hotel a világ végén

2016. 04. 19. 13:22

A nagyvilágból érkező turistának a sziget maga a földi Paradicsom. A homokos strandok türkizkék víz és a tökéletes nyugalom pazar kompozíció, amit a világ top tízes környezetbarát hotelje tesz még varázslatosabbá.

A világ számos pontján találkozhatunk környezetbarát hotelekkel, melyek nemcsak azért érdemelték ki a titulust, mert törekednek az újrahasznosításra és igyekeznek minimalizálni a tevékenységükből fakadó természeti károkat, hanem azért is, mert a mindennapi tevékenykedésük is „zöld színben” zajlik.

A környezetbarát hoteleket évről évre összegyűjtik és listába rendezik, ahol az abszolút befutó az Enigmata Treehouse Ecolodge lett, ami az öko hotelek sztenderdjei mellett számos más, izgalmas szolgáltatást nyújt.

A hotel az újrafelhasznosítás, a biogazdaságból származó ételek előnyben részesítése mellett a vendégeknek lehetőséget nyújt arra, hogy megismerjék a környezetbarát életmód fontosságát.

A hotel fakultatív programokat nyújt, melyek keretében az emberek megismerkedhetnek a környezet sújtó problémákról, a magas környezetszennyezésről, és megismerhetik azt is, hogyan tehetnek ellene, és óvhatják meg azt. A megelőzés és újrahasznosítás is kitüntetett szerepet kap az órákon.

A környezettudatosságra nevelés mellett az vendégeket segítik visszatalálni a természethez is, ami egy elszigetelt farmon, nem esélytelen.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!
(Kép: tripadvisor.com)