Jump to content

Olcsóbb Prágában berúgni, mint Budapesten

2016. 05. 22. 20:23

A „bulituristák” népszerűségi listájának első helyén a cseh, második helyén pedig a magyar főváros áll; Krakkó bronzérmes lett, Riga a negyedik – összegezte a Post Office Travel Money felmérését az Independent.

A brit utazók európai városlátogatásaik alkalmával Prágában jutnak a legkisebb befektetéssel alkoholos italokhoz – állítja egy friss felmérés.

A cseh főváros a kontinens 16 legnépszerűbb célpontja közül nyerte el az italok átlagára tekintetében az első helyet.

A Post Office Travel Money megállapította, hogy Prágában egy átlagos kocsmai számla 29 fontra, azaz hozzávetőleg 12 ezer forintra rúg: egy üveg sörhöz 1,26 fontért, egy pohár borért 1,57 fontot, a tequiláért 1,73 fontot fizet egy brit kocsmavándor.

A dicsőséglista élét jellemzően egyébként kelet-európai városok uralják: Budapesten egy átlagos italszámla 30, Krakkóban 34, Rigában 50, Tallinnban 53 font.

A legolcsóbb nyugat-európai alkoholfogyasztási fellegvár Palma Mallorca, London a 10. helyet szerezte meg.

A lista „legalján” egyébként a spanyol tengerparti város, Marbella áll.

Andrew Brown, a felmérést végző Post Office Travel Money képviseletében azt mondta: a költségek egy különleges ünnepi este alkalmával jelentősen eltérhetnek az átlagártól, attól függő mértékben, hogy például melyik városban töltjük az estét.

Egy utazásszervezéssel összefüggő felmérés egyébként tavaly októberben megállapította, hogy a városlátogatások száma már megelőzte üdülésekét, a brit lakosság fele tesz évente úgynevezett „city break”-et.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!
(Kép: .pinimg.com Forrás: vakaciozzunk.hu/hirado.hu)