Jump to content

Hamupipőke is megirigyelné a tajvani cipő alakú templomot

2016. 06. 07. 16:00

A nemrég elkészült üvegtemplomnak az egész világ a csodájára jár, ami érthető, hiszen nem gyakran tartanak istentiszteletet magassarkú cipőt formázó imaházban. Habár funkcióját tekintve több pletyka is napvilágot látott.

 

A 16 méter magas, 25 méter hosszú és 11 méter széles épület, hozzávetőlegesen háromszázhúsz üvegtáblából áll, és építési költsége a hétszázezres dollárnagyságrendet súrolja. Mindösszesen két hónapra volt szükség felépítéséhez. Hivatalosan nem adták még át, arra majd a holdújév előtt február 8-án kerül sor.

Hamupipőke cipőjére emlékeztető gigantikus üvegtemplom Tajvan keleti partjánál, Budai-ban található. Keletkezéséről és majdani funkciójáról több történet is létezik. Egyes híresztelések szerint a templom nem más csupán egy jó marketingfogás és leendő turistalátványosság, ami esküvői ceremóniák illetve esküvői fotózások helyszínéül szolgál majd.

Hiteles forrásként a Mashable újságírója megszólaltatta a Southwest Coast National Scenic Area szóvivőjét Zheng Rongfeng-et, aki nyilatkozta, hogy a templom formájával a női szíveknek akartak kedvezni, és így akarják a gyengébbik neme a templomba járásra sarkalni.

Egy biztos az építőket tradicionális hagyományok ihlették, ugyanis a tajvani esküvőkön a menyasszony magassarkúban rálép néhány csempére, amit össze is kell törnie, és elhajítani darabjait. A hagyomány szerint ez egy fejezet végét és a házasélet kezdetét jelenti.

(Kép:blogs-images.forbes.com)