Jump to content

Lehull a lepel a Tate Modern új szárnyáról!

2016. 06. 16. 16:01

Pénteken tárja ki kapuit a Tate Modern új része a Switch House,ami nem csak szokatlan formája miatt ígérkezik izgalmasnak!

A londoni Tate Modern idestova tizenhat éve fogadja a kortársművészetek zarándokait hatalmas csarnokában, ami most még egy szárnnyal bővült. Az évente ötmillió látogatót vonzó komplexum így még több kiállításnak és alkotásnak adhat helyet, a művészetkedvelők legnagyobb örömére.

A 65 méter magas torony 260 millió fontból, azaz kb. 103 milliárd forintból épült meg, amely során a Tate Modern is egy korszerűsödött. A használaton kívüli erőműből kialakított Temze-parti múzeum teljesen átalakította a már meglévő kiállítótereit is, aminek köszönhetően immár 50 ország több mint 300 művészének alkotásaival találkozhatnak a látogatók.

Frances Morris, a Tate Modern új igazgatója a Switch House bemutatása során egy fontos részletre is felhívta a figyelmet:

"Miközben az új Tate Modern-en dolgoztunk, a kurátorok a gyűjteményünket gyarapították."

Tehát a múzeum látogatói több nemzetközi műalkotással, női alkotóval és nagyszerű installációkkal fognak találkozni.

A tízemeletes épületben három kiállítószint kapott helyett, és legfelül egy lenyűgöző panorámát kínáló tetőteraszt is kialakítottak, sőt a kiállítótér 60 százalékkal bővült, hála az átalakításoknak.

A piramist idéző új szárny külseje téglaborítású, hogy illeszkedjen múzeumépülethez, belül pedig a nyersbeton dominál.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!
(Kép: pctrs.network.hu)