Jump to content

Végre bezárják a világ legborzasztóbb állatkertjének egyikét

2016. 06. 26. 09:00

A Buenos Aires-i városvezetés engedve a nyomásnak felszabadítja a rácsok közt raboskodó állatokat, és ökoparkká alakítja az állatkertet.

Az állatkert bezárásának már jócskán itt volt az ideje. Az állatkertet 1875-ben nyitották meg, egészen eddig egy magáncég üzemeltette. Az utóbbi években a park egyre súlyosabb bírálatokat kapott, egyebek mellett azért, mert a jegesmedvék nagyon szenvedtek a különösen meleg nyári időjárás miatt. Az utolsó jegesmedve, Winner három és fél éve pusztult el a kánikulai szezonban.

Mindössze ötven állat marad még egyelőre gyenge egészségi állapota miatt az önkormányzat kezelésébe került területen, köztük Sandra, az orangután.

Sandra ügye

Nagy visszhangot kapott a világsajtóban a Buenos Aires-i állatkert ügye, mivel az emberszabású majmot egy bíróság "nem emberi személynek" ismerte el, akit jogtalanul fosztottak meg szabadságától.

A döntés alapján Sandra egy brazil állatparkba kerülhet, hogy húszévnyi fogság után élvezze a szabadságát, mivel a Németországban, fogságban született és két évtizede Argentínába szállított orángutánt megilletik egy "nem emberi személy" alapvető jogai.

Végre szabadok lesznek

Buenos Aires polgármestere elmondta, hogy azért döntött a park bezárása mellett, mert az állatokat megalázó körülmények között tartották ott. Az állatkert 2500 lakóját különböző argentin rezervátumokban helyezik el, és külföldre is kerül belőlük, hogy sokkal jobb életkörülményeket biztosítsanak nekik.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!
(Kép: trvl-media.com)