Jump to content

Spanyolország a bárok Paradicsoma

2016. 06. 27. 09:05

Hivatalosan is Spanyolország lett a világ legtöbb bárral büszkélkedő országra, sőt a felmérést készítő cég azt is kiszámolta, hány emberre, hány bár jut.

Spanyolországban a bárba járásnak kultusza van, méghozzá olyannyira, hogy az életstílus részévé vált. Legyen szó a város szívében található beülős helyekről vagy az eldugott talpalatnyi bárokról, valamennyi igazi találkozóhelynek számít, ahol napközben vagy este összefutnak a barátok, ismerősök, a kollégák, és beülnek a családok is a gyerekekkel inni valamit, mellé pedig csipegetni pár falatot.

Noha a gazdasági válság egy kicsit megingatta a bárkultúrát, mert 2008-tól kedzve 25-30 ezer hely lehúzta a rolót, azért a szokás fennmaradt, sőt a kutatást készítő Nielsen szerint a tavalyi évben kezdett magára találni az iparág és sorra nyíltak az új helyek. Szám szerint ez 3,6%-os növekedést jelent.

175 lakos/ 1 pub

A felmérés eredménye szerint Spanyolországban minden 175 lakosra jut egy bár, ami azt jelenti, hogy a népességhez viszonyítva itt található a legtöbb bár a világon. Eme előkelő titulust 260 000 üzemelő bárral vívták ki. Az érdekessége a bároknak, hogy tízből hat pedig tradicionális jellegű és legalább már 15 éve működik.

A pubok vendégi közt a legkedveltebb ital a kávé és a sör, utóbbi mellé a bárokban mindig kínálnak rágcsálni valót is.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!
(Kép: condenast.co.uk)