Jump to content

Shin-Yokohama Ramen Múzeum

2016. 07. 04. 12:30

A két évtizede nyílt komplexum a világ első olyan tematikát követő „múzeuma”, melynek középpontjában a híres japán tésztaleves, a rámen áll. Bizony, tésztamúzeum, ehető kiállított darabokkal.

A két évtizede nyílt komplexum a világ első olyan tematikát követő „múzeuma”, melynek középpontjában a híres japán tésztaleves, a rámen áll. Bizony, tésztamúzeum, ehető kiállított darabokkal.

Az 1994- ben, Japánban megnyílt Shin-Yokohama neve mára összefonódott a tésztalevessel, és az exkluzivitással.

A klasszikus értelembe vette múzeumra kicsit sem emlékeztető helyszín a leghíresebb japán rámen- éttermeket idézi meg Kyushutól Hokkaidóig. Olyan neves vendéglők kerültek lemodellezésre, mint az Ide Shoten, Shinasobaya, Keyaki, Ryushanhai, Hachiya, Fukuchan, and Komurasaki, 2013-ban pedig egy amerikai étterem, az Ikemen Hollywood is bekerült az „ételmúzeumba”.

Az étteremmúzeum létrejöttének célja, hogy a japán tradicionális tésztaleves minden területi változatát és variációját egy helyre gyűjtsék, és megosszák a kedvelőivel. A hagyományos rámentől egészen a különleges tésztalevesekig minden megtalálható, sőt még vegetáriánus és disznóhúsmentes menüből is válogathatnak a betérők.

Jelenleg kilenc rámen étterem található a Shin-Yokohamában. Az éttermek mellett a földszinten ajándék boltok találhatók, melyekben leveses csészét, instant levest és apróságokat lehet vásárolni.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk  Facebook oldalát!
(Kép: wordpress.com)