Jump to content

A színpompás Colmar

2016. 11. 15. 09:05

A nagy múltú francia város különlegessége azon túl, hogy az épületek jellegzetes homlokzata miatt olyan, mintha a középkorban megállt volna az idő, színáradatban úszik. Egy Grimmese megelevenedése az apró város.

Voltaire egykori lakóhelyéül szolgáló Colmar mára közkedvelt turistacélpont. Nem hiába, hiszen vagy két tucat látnivaló csalogatja a kultúrára és esztétikai különlegességre kiéhezett vendégeket.

A városnak két különlegessége van. Colmar megkapta a „legelzászibb” titulust, mert építészete igencsak egyedi. Csak és kifejezetten az elzászi építészeti hagyomány kézjegyei láthatók a házakon: a ház falazata fából és kukoricacsőből készül, tetejét lapos cserepek óvják. Földszintjük mindig kőből készül.

A másik érdekesség, hogy valódi szín kavalkádban úszik. Habár közel sem olyan intenzív szín világot követ, mint a mexikói Palmitas városa, de így is hangulatos, csalogató.

A városba a látványvilág, és az egyedi hangulat mellett a borok miatt is érdemes ellátogatni, mert úton útfélen 100 éves múltra visszatekintő pincészetek borait kóstolhatjuk.




(Forrás: vakaciozzunk.hu;marmalade.hu | Kép: pixabay.com)