Jump to content

Térképen a világ legjobb országai

2016. 12. 02. 09:05

A YouGov közvélemény kutató intézet októberben felmérést készített, ami azt kutatta, hogy mely országok polgárai a legelégedettebbek élőhelyükkel. Egyszóval a legszuperebb országokat listázták. Az eredmény pedig tartogatott meglepetéseket.

Nem, nem kerültünk rá a térképre, és azért akkora zsákba macskát sem árultak, mert Amerika a legjobbak közt van, de meglepő módon India is.

A kutatók az alapján rangsorolták az országokat, hogy az emberek önértékelési szintje milyen. A szokatlan indikátor ugyan szubjektívebb képet mutat, de a gazdasági, társadalmi és politikai mutatók alapján sem lehet mindent relevánsan visszaadni.

A lista első helyére Amerika került, ahol a megkérdezettek 52%-nyilatkozta azt, hogy országuk kiváló, boldogan éli mindennapjait, és szerintük egyértelműen az ő országuk a legjobb. A sorban az amerikaiakat India lakosai követik, őket pedig Ausztrália. A brit megkérdezettek közül mindösszesen a válaszadók 13%-a nyilatkozta, hogy Nagy- Britannia érdemelné a legjobb lakhely titulust, míg 1% azt mondta, hogy „borzasztó”. De nem csak angolok egy százaléka nem érzi a nemzeti büszkeséget. A vietnámiak és a németek is híján vannak belőle, így ők nem kerültek fel az alábbi térképre.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!

(Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: indy100.com)