Jump to content

A fantasztikus Las Vegas: a Mirage

2016. 12. 08. 16:05

A szerencsejátékok metropolisza ezernyi titkos szokással, gigantikus kaszinókkal, mérhetetlen luxussal és egy életre szóló élménnyel várja vendégeit, akiket a város határát átlépve beszippant az életérzés. 

 

Az első részt sem szabad kihagyni, sőt az Excalibur fényűző hotel és kaszinó komplexumát bemutató cikket sem. Alább azonban Las Vegas szimbóluma a Mirage bemutatása következik.

A Mirage két dolog miatt emelkedik ki a Las Vegas Strip forgatagából: méregdrága építési költsége és az enteriőr mivolta okán.

Az MGM Resorts International tulajdonában lévő épületegyüttes a Stripen, Vegas főutcáján található. a történelem legdrágább kaszinószállodájának számít. Jellegzetesek a hotel arany ablakai, melyeket a színezés során valódi aranyporral készítettek. építési költsége 600 millió dollárnál állt meg

A 3 044 szobás Mirage-t a szomszédos Treasure Island szállodával ingyenes villamos köti össze. A kaszinó hirdetőtáblája a világ legnagyobb különálló hirdetőjének számít. Pálmafák, trópusi fák, vízesések és lagúnák képzik a berendezés javarészét, amit az átlátszó üvegfalak mögött mászkáló hús-vér fehér tigrisek tesznek egzotikusabbá. A regisztrációs pult mögött 16 méter hosszú és 2,4 méter magas akvárium látható, amit közel ezer állat népesít be. Az épület előtti tér sem hétköznapi, egy mesterséges tűzhányó áll előtte, ami éjszakánként kitört. A kitörést követő éget szag helyett pina colada illatot áraszt, és az igazi tűzhányók hangját idézi. Ha ez pedig nem volna még elég, saját delfináriuma is van, barátságos delfinekkel.

A Mirage 1990 óta különböző showműsoroknak ad otthont. Olyan nevek fordultak meg a Mirage színpadán, mint a „Siegfried & Roy” show, Cirque du Soleil, Danny Gans, és a Michael Jackson ONE című műsor is itt került bemutatásra.

A Mirage exkluzivitása, pompája és fényűzése Las Vegas szimbólumává vált. Több játékban is megjelent, például a Grand Theft Auto: San Andreas „The Visage”, a Need For Speed: Carbon „The Mirror” és a Hitman: Blood Money „The Shamal” néven jeleníti meg. Egyébként a Mirage volt a három kaszinó egyike, melyet Danny Ocean és bandája az Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmiben kirabolt.

 

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!

(Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: wikimedia.org)