Jump to content

Egyiptom különlegessége: a só hotel

2017. 02. 05. 21:30

Nem sok helyen találkozni olyan épülettel, melynek minden egyes építőelemét a só adja. Nem csak a falakat, hanem a berendezést is, az ágyakat, a kanapét, az asztalt, egyszóval mindent. Egyedülálló látnivaló, pompás egészségügyi pozitívumokkal.

Köztudott, hogy a sónak remek élettani hatásai vannak, ám egy idő után nem túl izgalmas folyton sóbarlangban kuksolni. A kellemeset összekötve a hasznossal, ha Egyiptomban járna, feltétlenül látogasson el a Siwa Valley partjánál épült, sóhotelbe.

A Siwa Valley adta a hotel összes építő elemét. A partjáról összegyűjtött sókristályokat építészeti alapanyagnak, és élelmiszernek is felhasználják. Az utóbbi valószínűleg nem igényel magyarázatot, ám az az előtti igen.

A sókristályokat a kézművesek téglává faragják - melyek a hotelt alkotják -, vagy kanapévá, ággyá, amivé épp igény van. Az ő munkájuknak köszönhetően épül újra és újra a hotel minden egyes darabja, mely az idők folyamán elhasználódott.

Ahogy az imént kiderült, minden sóból épült, így jogosan felmerülhet a kérdés, hogy mi van akkor, ha esik? Gyakorlatilag semmi. Az épület nem kezd el olvadozni, mert a falak magas víz ellenállásúak, és az eső eddig nem jelentett gondot.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!

(Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: pixabay.com)