Jump to content

A nap, amikor Oroszországban narancssárga hó hullott

2017. 02. 10. 17:05

A fővárostól 800 kilométerre fekvő, Saratov város lakói különös fenoménnak lehettek szemtanúi, ugyanis a szokásos vakító fehér hó helyett, narancssárga és sárga árnyalatokban pompázó fagyos csapadék borította az utcákat.

 

Oroszországban nem az első eset az ilyen. A narancssárga hóhullást követően két héttel, kék hó lepte el az ország egy másik városát, Chelyabinsk-et.

A kék havat illetően a városiak nem lepődtek meg, pusztán a lehullott anyag vashoz hasonló szagát nem tudták hova tenni. A narancssárga havazás azonban jobban felcsigázta a kedélyeket. A média azonnal felkapta a különös jelenséget, és megpróbálta kinyomozni, hogy vajon mi okozhatja a szokványostól eltérő színt.

A Saratov időjárás közvetítő szekció vezetője Mikhail Boltukhin a Svobodnye Novosti hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy a havazás sem emberre, sem állatra nem ártalmas. A színét illetően azért narancssárgás, mert egy Nyugat Szaharából érkező ciklon, afrikai homokot hozott a területre.

A szakszerű magyarázat azonban nem nyugtatta meg a lakosság egészét, akik különféle elméleteket kezdtek gyártani. A helyiek egy része attól tart, hogy az anyag radioaktív esetleg káros vegyszereket tartalmaz, és nem pusztán homokról van szó.

 

További érdekességekért, bátran keresd fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!

 

(Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: pixabay.com)