Jump to content

Szellemvárosok, ahova te sem mernél belépni!

2017. 02. 11. 17:05

A szellemvárosokat különös atmoszféra veszi körül. Az időtlenség és múlt relikviáinak szimbólumaikén állnak elhagyatottan. Némelyikbe olykor visszatér az élet, a turista látogatások erejéig, de számos helyre, most is tilos a belépés.

Talán mindközül a leghíresebb, az Ukrajnában található Prypiat, ami az atomerőmű dolgozóinak lakhelyéül szolgált. A Chernobyl-i katasztrófa 3 km-es körzetében lévő helyiség elnéptelenedett. A magas radioaktív sugárzás következtében az embereket nem engedték vissza házaikba, csak addig, míg a legszükségesebb dolgaikat összeszedik. A város utcáin játékok, autók használati tárgyak találhatók szanaszét. A házak berendezve, tárva nyitva lengő ajtókkal bámulnak a semmibe.

San Zhi Taiwanban található, és onnan híresült el, mint szellemváros, hogy a több évtizede elkezdett építkezés még máig sem fejeződött be, és valószínűleg nem is fog. A futurisztikus hotelnek induló projekt abbamaradt, pénz és számos halálos baleset után, mely az építkezés során történt. Úgy tartják, hogy azok szellemei kísértenek, akik ott életüket vesztették.

Olaszország egy középkori városa bitorolja a szellemváros lista harmadik helyét. Lankás hegyvonulatok közé épült. Sok probléma merült fel a nehézkes mezőgazdasági termelés, és ellátás miatt, így nagyon sokat elvándoroltak a jobb megélhetés érdekében. A város mára teljesen üresen áll.

Kowloon Walled City, Hong Kongon kívül foglal helyet a térképen. A város törvényen kívüli ügyleteknek adott helyet, a hatóságok tudtával. Virágzott a drog-, az illegális kutyahúskereskedelem, és egyéb tevékenységek, egészen addig, míg egy ’93-mas döntés alapján felszámolták. Azóta elhagyatott. A magas épületek megszűrik a napfényt, így az utcák nagy része sötétségben áll.

Japánban egy teljes sziget áll elhagyatottan. A szénbányászoknak felépített komplett város működése egészen addig kiváló volt, míg a kőolaj fel nem váltotta a szenet. A szénbányászat egész Japánban lassan leállt, így nem érte meg fenntartani a szigetet. Napjainkra üres, és elhagyatott, oda utazni is tilos.

 

További érdekességekért, bátran keresd fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!

(Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: hongkong.coconuts.co)