Jump to content

Utazás Dániába, a billundi Legolandbe

2017. 10. 16. 13:05

Minden évben egyre többen látoganak el a híres, Dán Lego cég által megtervezett és megépített Legolandbe Billundban, ami a Budapesti Liszt Ferenc reptérről körülbelül két òra alatt elérhető. Rynair légitársaság közvetlen fapados járatainak köszönhetően nemcsak nagyon hamar oda érünk az elsősorban gyerekenek felépített lego birodalomba, azonban ha időben vásároljuk meg a repjegyünket akár 15.000 forint/ személy áron el tudunk utazni Budapestről a dán városba és vissza.

A billundban található Legoland a világ első Lego parkja, ami 1958-ban épült és eddig több mint ötven millió látogatója volt a közel hatvan év alatt. Ezzel kiérdemelte a legnagyobb turista látványosságot Dániában, azon belül pedig a Jylland félszigeten. Minden évben rengeteg különböző újdonsággal kedveskednek az ide látogatóknak, hiszen azon kívül, hogy elsősorban gyerekeknek épült a park, számtalan hullámvasútat építettek az elmúlt néhány évben, amit a felnőttek is ugyanúgy élvezhetnek. A parkot különböző témák szerint alkották meg, mint például Lego City, Duplo vagy az egyik legnagyobb kedvenc a kalóz terület.

 

A park nyitvatartása kizárólag márciustól októberig tart, azonban ha nem szeretnénk, hogy az időjárás befolyásolja az utazásunk, akkor a legalkalmasabb időpont a nyári időszak a park kirpóbálására.

A parktól körülbelül 300 méterre találahtó a látogatóknak fent tartott hotel, ahol különböző Lego figurával díszített szobát tudunk lefoglalni, nagyságtól és ártól függően. Aki előre megtervezi az utazását és a Legoland hivatalos weboldalán veszi meg a belépőjegyét nagy mennyiségű kedvezményt kap, hiszen a különböző kategóriájú jegyekre, különböző kedvezményt adnak.

Étkezésre több helyen is van lehetőség, hiszen mind a Legoland területén, mind a park hotelében találhatóak éttermek. Természetesen ilyen formában jóval többe kerül étkezni, mintha egy külső helyszínen vennénk meg a szükséges élelmiszereket. Egy gyerekeknek készített menü 70 koronától kezdődik a Legoland belső területén, ami körülbelül 2800 forintnyi összegnek felel meg, ezzel ellentétben egy felnőtt étkezése meghaladhatja akár a 7500 forintot is.

Ha az utazásra szeretnénk beszerezni különböző olyan hasznos kiegészítőket, amiket biztosan tudunk majd használni a kirándulás alatt, legyen az egy praktikusan pakolható táska vagy egy jó minőségű napszemüveg, akkor a szintén Dániában található Trendhim webshopot keressük fel, akik a csomag méretétől és árától függetlenül ingyenesen szállítanak házhoz legkésőbb öt munkanapon belül. Ezen kívül pedig ha bármilyen probléma merülne fel a megrendelt termékkel kapcsolatban a cég egy egész év teljes körű pénzvisszafizetési garanciát biztosít minden vásárlójának.

(Forrás: Szerkesztőség)