Jump to content

4 szokatlan és furcsa európai karácsonyi vásár

2017. 12. 13. 14:15

A hagyományos karácsonyi vásároknak megvan a maga hangulata, ám ha unod a szakadatlanul szóló ünnepi muzsikát, a forralt bort és tömeget, van 4 a szokásokra teljesen fittyet hányó karácsonyi vásár a tarsolyunkban.

A hagyománytalan karácsonyi vásárok is vannak olyan jók, mint a megszokottak, sőt! Az lehet, hogy ott is megkóstolod a mézeskalácsot, és felhörpintesz valami finomat, de az biztos, hogy teljesen más emlékekkel és élményekkel térsz majd haza. Ha kirúgnál a hámból, de karácsonyhű maradnál, ezeket a vásárokat nem szabad kihagynod!

‘Fête de la Dinde’, Licques, Franciaország

A mulatságnak is beillő fesztivál december 9-10- ig látogatható, így idén már lekéstünk róla, ellenben jövőre kiváló úti cél lehet a kalandor karácsonyozóknak.

A Licques városában megrendezésre kerülő esemény a pulykákról híres. Pontosabban arról, hogy az esemény középpontjában több száz pulyka a városon való áthajtása áll. A legszebb pulykákat pedig haza is lehet vinni. Ha már itt vagy, kóstold meg helyi híres likőrt is!

’Christmas Avenue’ LGBTQ Karácsonyi Piac, Köln, Németország

A szabad szerelem városában a sok helyütt méltatlan módon kizárt LGBTQ/LMBTQ emberek is biztonságban, elfogadásban élvezhetik a karácsonyi vásárt. Rengeteg program, változatos standok és Mr. Avenue verseny várja az érdeklődőket. November 17-től december 23-ig szabad a vásár.

"Velvet Cave" Karácsonyi Piac, Valkenburg, Hollandia

November 17-től december 23-ig Valkenburg kisvárosában egy barlangba rejtett karácsonyi piacot találsz. Ez a rusztikus piac barlangtúrát kínál a vásározóknak a falfestmények és a szobrok felfedezése mellett.

Lenyűgöző, 18. századi kápolnának, teljesen eredeti ajándékok, és egy felejthetetlen élmény vár.

"Sirius Hundeweihnachtsmarkt" karácsonyi piac kutyák számára, Berlin, Németország

A kutyák szerelmesei is méltó módon ünnepelhetik a karácsonyt Berlinben. Kekszek, jutalomfalatok, hasznos tanácsok és sok - sok kutya. Az esemény minden évben december 9 – 10 között kerül megrendezésre, így idén erről is lecsúsztunk, viszont jövőre ez is kiváló úti cél lehet.

(Forrás: vakaciozzunk.hu | Kép: pixabay.com)