Jump to content

Bezárja kassai központját a Wizz Air

2018. 02. 19. 19:05

Ezentúl a kelet-szlovákiai nagyváros repülőteréről kevesebb célállomást lehet majd elérni közvetlen járatokkal. A légikikötő vezetése azt ígéri, hamarosan pótolják a kiesést. Ez a magyaroknak is fontos – Miskolc és Nyíregyháza térségéből ugyanis sokan Kassáról repülnek külföldre.

A Wizz Air légitársaság optimalizálja kassai hálózatát, ezért szünteti meg bázistevékenységét a kelet-szlovákiai városban – áll a társaság sajtóközleményében. Emellett hangsúlyozta, hogy folyamatosan figyelik az utazási keresletet, hogy a lehető legjobban alkalmazkodjanak az utasaik igényeihez. Azt írják, a hálózat azon járataira helyezik át a kapacitást, amelyek iránt nagyobb a kereslet.

A 2017-es év a kassai reptér történelmében a második legjobb volt. A járatok iránti igényt illetően sorra dőltek a rekordok. Az említett járatok megszüntetése a légikikötőnek kb. 80 ezer utaskiesést jelent.

A rossz mellett a jó hír az, hogy az úti célok más társaság fedélzetén elérhetők, igaz átszállással – mondta a kassai repülőtér marketing menedzsere.

A kassai repülőtér minél előbb pótolni kívánja a Wizz Air kassai bázisának megszüntetése által leálló járatokat. A kelet-szlovákiai légikikötő egyre népszerűbb a kelet-szlovákiai, és a környező országok utasai körében – a szomszédos magyar megyékből is sokan inkább Kassán, mint Budapesten szállnak repülőre.

(Forrás: vakaciozzunk.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)