Jump to content

Továbbra is a tengerparti nyaralás a legnépszerűbb

2018. 08. 16. 10:00

Az utazási irodák tapasztalatai szerint, idén is a homokos tengerpartok lesznek a legnépszerűbbek. Még ha tavalyhoz képest 1-2 százalékkal emelkedtek is az árak, az utasok nagy része még mindig szívesen spórol tengerparti utakra. A meglévő helyi problémák ellenére Egyiptom és Tunézia még mindig kedvelt úti cél, de Horvátország, Törökország és Olaszország szállodái sem maradnak idén üresen.

Molnár Judit, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének szóvivője azt mondta a Gazdasági Rádiónak, a hazai turizmus fellendülése nem igazán érinti az utazási irodák forgalmát, mert a belföldi utazást leginkább a saját szervezés, és az évi többszöri, rövid ideig tartó pihenés jellemzi. 

Közben tavalyhoz képest érdemben nem változtak a repülőjegy árak, csupán kisebb eltérések lehetnek – mondta a Gazdasági Rádiónak a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége kommunikációs bizottságának tagja. Bakó Balázs felhívta a figyelmet arra, hogy sokszor a diszkont légitársaságok a poggyászköltséggel, repülőtéri illetékkel együtt majdnem olyan drágák, mint hagyományos menetrend szerinti társaik. Úgy véli, hogy minél előbb érdemes megvenni a repülőjegyet, és nem szabad az utolsó pillanatban meghirdetett kedvező árakban bízni. 

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu;orientpress | Kép: pixabay.com)