Jump to content

Spanyolország több mint 37 millió turistát fogadott az év első felében

2018. 08. 29. 16:00

Spanyolország 37,1 millió külföldi turistát fogadott az idei első fél évben, 1,8 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben az időszakban - közölte a spanyol statisztikai hivatal (INE).

A legtöbben, 8,4 millióan Nagy-Britanniából érkeztek a dél-európai országba, őket követik a németek 5,2 millióan, és a franciák 4,8 millióan.

A múlt évhez képest a legnagyobb növekedést az amerikai turisták számában tapasztalták, akik 1,4 millióan látogattak Spanyolországba, 11,1 százalékkal többen, mint tavaly ebben az időszakban.

A hivatal rámutatott: a brit és a német turisták száma 2 százalékkal, illetve 5,7 százalékkal csökkent, ennek oka az, hogy az észak-afrikai és törökországi turistacélpontok ismét vonzóak.

Spanyolországban változatlanul Katalónia a turisták kedvenc úti célja: január és június között 8,6 millióan választották, 0,8 százalékkal kevesebben, mint a múlt év első felében.

A második helyen a Kanári-szigetek áll 6,8 millió látogatóval. A harmadik ezen a listán a Baleár-szigetek 5,4 millió beutazóval.

Az INE adatai szerint a külföldről érkező turisták 38,9 milliárd eurót költöttek az év első hat hónapjában, 4,2 százalékkal többet, mint 2017 első félévében.

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)