Jump to content

Ivós szokások a világ minden pontjáról

2018. 09. 17. 16:05

Nem csak a tükör eltörése, vagy a létra alatt való átsétálás miatt lehet az ember babonás. Például a cseheknél, ha az ember nem követi a hagyományos ivó rituálét hét év rossz szex a büntetése.

Ahány kultúra annyi eltérő ivászati szokás és babona. Ismerjen meg párat a különös szokások közül.

Kína. A feles pohárba töltött italt nem egyszerre lehúzni illetlenség, erre utal a koccintást követőgan bei felkiáltás, mely azt jelenti „üres pohár”. Így ha Kínába megy italozni, vagy kínaiakkal iszik, készüljön fel egy kiadós vedelésre.

Hollandia. Ha egy kör Jenevert (másik nevén genever) rendel az ember Hollandiában, különleges szokásnak lehet szemtanúja. Az ital tulipán alakú poharakba kerül szervírozásra, és a hagyományok szerint egyszerre kell ledönteni a szeszt, mert az így szokás.

Dél Korea. Az italozási hagyomány itt abban merül ki, hogy a fiatalabb tölt az idősnek. Az etikett azt diktálja, hogy miután a fiatalabb letette poharát, el kell fordulnia az öregebbtől, hogy ezzel tiszteletét fejezze ki számára. Érdekes.

Spanyolország. Szereti a bort, de Amerika túl messze van egy kiadós ivászathoz? Nem probléma, La Rioja városát a bor szerelmeseinek találták ki, ugyanis minden évben Június 29-én megrendezik a La Batalla de Vino de Haro (A borharc) elnevezésű eseményt. A Borharc során a város lakói és az odalátogató turisták kivonulnak az utcára, és gyakorlatilag borban fürdenek. Az egész éjszakás party során teherautó számra érkeznek a jobbnál jobb borok, az emberek pedig vízipisztolyból lövöldözik a másikra a szeszt.

Csehország. A szomszédos területnek is igen hagyományos ivászati hagyománya van, amit ha az ember nem tart be, a legenda szerint 7 év sanyarú szex köszönt rá. Ha a cseheknél inni támadna kedve, mindig tartson erős szemkontaktust a másikkal, ne löttyintse ki italát, és ne keresztezzék egymást a kezek. Ha ezt a három egyszerű dolgot betartja, elkerülheti a babonát!

 

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu | Kép: pixabay.com)