Jump to content

Hol találod a világ legveszélyesebb városait? II.rész

2018. 09. 18. 19:05

Vannak helyek, melyeket jobb kerülni, hiába ígérkezik felejthetetlennek az élmény, elég csak egy pillanatra rossz területre tévedni…

 

Maceió város lagúnái és kókuszpálmákkal szegélyezett fehér, homokos strandja igazi turistahívogató, maga földi paradicsom. Az aprócska város szépségébe egyetlen dolog rondít bele, a magas gyilkossági ráta. A 2013-mas évben a 100 ezer főre jutó gyilkosságok számra 135 volt. Maceió társadalmi rétege szélsőséges. Éles szakadék húzódik a szegények és gazdagok között. A nyomornegyedekben sok az erőszak, a brutalitás, és a megélhetési bűnözés az egész városra kiterjed.

Kolumbia bizonyos területeinek sosem volt túl jó híre, elsősorban a drogháborúk és utcai lövöldözések miatt hangos a sajtó. Cali városa kifejezetten erőszakosnak titulált, ahol a kábítószer terjesztésből fakadó lövöldözések mindennaposak. A 2013-mas évben a 100 ezer főre jutó gyilkosságok számra 80 volt

Pakisztán neve hallatán az embernek eszébe sem jut a vakációzás. Nem csoda, bizonyos városokban nagyon magas a gyilkossági ráta. Karachi városában az öngyilkos merényletek száma majdnem megegyezik az orgyilkosságokéval. Utóbbi célpontjai rendőrök, politikusok, civilek, egyszóval bárki, aki a „megrendelőt zavarja”.

Rengeteg egyetem, sok diplomás, hithű emberek, mégis gyilkosságok nap mint nap. Így fest a kép a venezuelai Barquisimeto-ról. Szépsége, és értékei ellenére mégis a 10 legveszélyesebb város között található.

Ugye, hogy nem is olyan rossz hely Budapest?

 

 

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu | Kép: pixabay.com)