Jump to content

Ha ráuntál a morgós arcokra, erre keresd a világ 20+ legboldogabb országát

2019. 01. 24. 20:05

Az Insider Monkey listába szedte, hogy hova érdemes az amerikai turistáknak utazni, ha Európa vagy Ázsia felé veszik az irányt. Szerencsére nem mi végeztünk a kedvesség terén az utolsó helyen, de nem sokkal maradtunk el tőle, míg az legkedvesebb ország titulust Szingapúr kapta.

Az Insider Monkey bloggere gondolt egyet és amerikai szemszögből nézve megvizsgálta a tengeren túli országokat, és azok vendégszeretetét. A végső rangsort a szerint állította fel, hogy az adott helyen hogyan bánnak a helyiek a turistákkal, és ha esetleg letelepedésre adná az ember a fejét, az mire számíthat.

A lista utolsó helyén Görögország végzett, na nem azért mert olyan borzasztóan bánnának a turistákkal, hanem azért mert nem túl közvetlenek, és nem szeretik beengedni az embert a privát szférájukba. Ez egy amerikai számára tényleg ijesztő lehet. A görögöket Spanyolország követi, akikről pedig pont az ellenkezőt írja a blogger: „elég harminc perc és máris a barátságot kötsz velük.” A sorban aztán Panama, Finnország, Svájc, Belgium, Horvátország követi, a 18.helyen pedig hazánk tanyázik.

Magyarországról azt írják, hogy a nagyon finomak az ételek, és vendégszerető nemzetként vagyunk számon tartva, akik csomó izgalmas és szép látnivalóval vannak megáldva. Az amerikaiak kifejezetten rajonganak hazánként, és a magyarokat pontos embereknek és barátságosnak tartják.

Minket a csehek, a japánok, a peruiak, a portugálok, a franciák, a németek, az angolok, a hollandok, a luxemburgiak, a kolumbiaiak, a dánok, az izlandiak, az írek, az el salavadoriak előzik meg.

A legvendégszeretőbb ország dobogósa Új-Zéland, aminek vonzó tulajdonságai közé a különleges, nyers erők formálta természeti képződményeket, a beszélgetésre kapható helyieket sorolja fel a szerző. A második helyre Chile került, akik még az idegenekkel is kezet fognak, és aki spanyolul szól hozzájuk, örökké a szívükbe zárják.

Az első helyezett, azaz a legvendégszeretőbb ország Szingapúr lett, változatos kultúrája, a külföldi letelepedőkre nyitott hozzáállása, és az érdeklődő polgárok miatt.

Azért csüggedni nincs okunk, mert köztudott, hogy hazánkat szeretik a külföldiek. Télen-nyáron találni hátizsákkal felpakolt, fényképezőgéppel vadul kattingató külföldieket, akiket egyszerűen rabul ejt hazánk szépsége. Nem csoda, elég csak a fővárosban körülnézni, és azonnal megértjük, hogy miért olyan különleges számukra is Magyarország.

 

További érdekességekért, bátran keresd fel a Vakációzzunk Facebook oldalát!

(Forrás: vakaciozzunk.co.hu | Kép: pixabay.com)